Çözüldü RTX 3060 bilgisayar oyun oynarken kapandı ve açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Oyun biraz ağır bir oyundu, zaten kapanmadan hemen önce kasıyordu, arkada da video izliyordum.
Şu an geri açmaya çalıştığımda BIOS açılıyor Windows'u görmüyor.

Sistem özellikleri:
RTX 3060.
Crucial SSD 500 GB.
i5 8400.
16 GB RAM.

Bu sorunu nasıl çözebilirim neye bakmam lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Windows hangi diskte yüklüydü.

İlk başta Windows ilk hata olan diskteydi, Crucial marka. Ve hem ağır yükün altında kapanma hem de kapandıktan sonra uzun bir süre geri tanımama oldu BIOS'da.

Bu Samsung Disk'e de yeni Windows yükledim, diğer diski test etmek için.
Bunda da aynı şekilde ağır yükün altında kapandı. Ama diğerinin aksine geri açıldı ve tanıdı BIOS.
Masaüstü ise görüntü kablosunu anakarta taktığınızda da aynı sorunu alıyor musunuz?

Masaüstü ise görüntü kablosunu anakarta taktığınızda da aynı sorunu alıyor musunuz?
Evet.

Bu arada sorun ssd'de galiba. Zaten daha önceden de mavi ekran yemiştim komple reset attim windowsa.

Denemek için windows format diski koydum, disklere baktım ssd yoktu.

Güncelleme:
Sata kablosunu ve portunu değiştirdim. İlk önce bi onarım ekranı geldi, orada yeniden başlat dedim.
Geri açıldı şu anda.

Gerekli dosyalarımı alıyorum.
Ama yine bir şeyler olacak gibi geliyor.
Sorun çözüldü mü nasıl anlayabilirim?

Son düzenleme:
Sistemi açabilirsen bu testi yap. Açamazsan onarım yada temiz kurulum yapıp testleri at ama diskte sorun var yüksek ihtimal.

Biraz geç yazıyorum kusura bakmayın.

İlk programda sağlık %98 gözüküyor. D diskine bakın.

Bu da 2. uygulama:

Daha önceden, mavi ekrandan sonra, crystal disk mark ve info ile de bakmış bu SSD'ye. Yine bir sorun gözükmüyordu.

Sorun peki sizce nerede?

Güncelleme:

Bu sabah oyun oynarken ve bilgisayar yine ağır yükün altındayken bilgisayar kapandı. Başka bir SSD vardı bu sefer ve windows güncellemesi sonrası geri açıldı. Olay görüntüleyicisine baktım ve Kernal Power diye bir hata vardı.
Biraz araştırdım PSU, Ekran kartı ya da elektrik kablosu ile alakalı bir hata olduğu söyleniyor.
Bu kapanmayı açıklıyor aslında. Ama önceki SSD'nin geri açılmamasını bunun ise açılmasını açıklamıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…