RTX 3060 boşta 80 derece oluyor

7ygz

Hectopat
Daha fazla  
Windows 10'dan Windows 11'e geçtim her şeyi sorunsuz düzelttim fakat bu MSI Afterburner'ı yapamadım. Yardımcı olur musunuz? Ekran kartım boşta 80 derece oluyor.

Ekran görüntüsü 2025-03-29 122334.png

Bazen 90 dereceyede ulaşıyor.

Fan hizi 75'te iken mi? Kendin el ile mi cektin?

92 derece çok fazla. Bilgisayarınızı en son ne zaman temizlettiniz? Toz biriktiyse ondan çok ısınıyor olabilir.

Öyle bir sıkıntı yok bilgisayar çok çok abartılı bir şekilde kirli değil. En son 3 ay önce falan yüzeydeki tozlar alındı.

Kasamın kapağıda açık ve masanın üzerinde.

fotoğrafta ekran kartı isminin altında 572.83 yazıyor. Bu da nvidia'nın şu andaki son sürümü.
evet doğrudur yaklaşık 1-2 saat önce kurdum sürücüyü, nvidia app'ı.

Ekran kartını çok uzun süredir kullanıyorsun muhtelemen. Fandan garip ses gelmiyor ise fanda sorun yoktur. Termal macun + ped değişimi yapın düzelir.

Benim RX570 hem fandan dolayı hem de eskimesinden dolayı 80 derece sabitti. Dediklerimi yapınca 60'a düştü oyunlarda.

Arka planda ekran kartını yorabilecek herhangi bir şey açık mı? Ekran kartı yazılımınız güncel mi?
Ekran görüntüsü 2025-03-29 124129.png

Ekran kartını çok uzun süredir kullanıyorsun muhtelemen. Fandan garip ses gelmiyor ise fanda sorun yoktur. Termal macun + ped değişimi yapın düzelir.

Benim RX570 hem fandan dolayı hem de eskimesinden dolayı 80 derece sabitti. Dediklerimi yapınca 60'a düştü oyunlarda.
Ekran kartını alalı 1 yıl oldu. dediğim gibi windows 11'e geçince ayarları bozulmuş olabilir fakat internetti herkesin ayarları böyle. zaten uygulamada değiştirebileceğin çok ayar olduğunu sanmıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı