RTX 3060 fanlarından biri dönmüyor

berkec4n

Femtopat
Daha fazla  
ASUS 3060 12 GB ekran kartım var. İlk başta kasadan tıkırtı sesleri geliyordu bir kablo fana değiyor diye düşündüm ardından kasayı açıp baktığımda ekran kartının tek fanının dönmediğini gördüm. Sebebi nedir ve tamir işlemine kadar bu şekilde kullansam bir sıkıntı olur mu?

Küçüktte olsa bir ihtimal güç yetersiz olabilir fiziksel darbe almadıysa pek ciddi bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum. Ayrıca ekran kartını zorladığınızda fan dönüyormu?

Küçüktte olsa bir ihtimal güç yetersiz olabilir fiziksel darbe almadıysa pek ciddi bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum. Ayrıca ekran kartını zorladığınızda fan dönüyormu?
Yaklaşık 2 ay önce bilgisayarı komple bakıma gönderdim temizlik için 3-4 gündür tıkırtı sesi gelmeye başladı uygulama açık değilken ses yok ama herhangi bir oyun açınca fan dönmeye çalışıyor fakat hızlanıp tıkırdayıp duruyor temizlettiğim yer ile iletişime geçtim vida gevşemiş veyahut göbek dağıtmış olabilir dedi. Göbek dağıtma mevzusunu bilmiyorum. Yani kısaca tek fan çalışıyor diğeri çalışmıyor elle kontrol ettiğimde de diğerine göre daha gevşek olduğunu anlayabiliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…