RTX 3060 GPU en fazla %50 kullanılıyor

arifsaglam

Hectopat
Selamlar arkadaşlar yeni bir notebook aldım özellikleri RTX3060 Ryzen 7 5800H 16 GB RAM fakat CPU ve GPU %40-%50 arası daha fazla yükseldiğine şahit olmadım. Bir arkadaşımın GTX1650 Ti ekran kartı olan notebooku LoL'de benden yüksek FPS alıyor. Kontrol paneli yüksek performansta güç seçenekleri de öyle Windows tamamen güncel sürücüleri de güncelledim fakat bir türlü çözemedim. Bir bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun içi grafikleri en fazla dereceye alıp çözünürlüğü de arttırman gerekiyor. Bir dene bakalım olmazsa başka çözüm buluruz.

Ayarları en düşüğe alıp sadece fps değerini arttırarak ekran kartına %100 yük bindiremezsin dostum. Başka bir ifadeyle ultrada %100 ekran kartı kullanımıyla 100 fps aldığın bir oyunda lowest ayarda %100 ekran kartı kullanımına ulaşıp 1000 fps alamazsın. Buna başka örnek mesela 3080Ti ekran kartını 1080p bir oyunda kullanırsan günümüzdeki hiçbir oyunda hiçbir işlemciyle %100 kullanıma ulaştıramazsın ama 1080p'de 100 fps aldığın bir oyunda 2K'da 150 fps alabilirsin. Bunun böyle olmasının sebebini tam olarak bilmiyorum ama durum bu şekilde.

Kısacası grafikleri arttırıp ekran kartına daha fazla yük bindirip daha yüksek kullanımla daha yüksek fps alabilirsin.

Bu çözümü duymuştum 3000 serisi ekran kartlarında çözünürlüğü arttırınca fps yükselir diye bir olay var diyorlar ama benim nvdia kontrol panelinde dsr yok 2k nerden yapıcam
Oyun içi grafikleri en fazla dereceye alıp çözünürlüğü de arttırman gerekiyor. Bir dene bakalım olmazsa başka çözüm buluruz.
Hepsi en yüksek gta 5 ve fifada da en yüksek ayarlarda bile max gördüğğ cpu ve gpu %50

@Sekar haklı. Üst düzey bir ekran kartınız varsa diğer parçaları da muadil düzeyde kullanmanız lazım. Sadece bir çözüm var o da oynadığınız oyunun çözünürlüğünü ve grafiğini maksimize duruma getirmek. Onun haricinde ekran kartının kullanımını en üst düzeye getiremezsin.

Diğer parçalar ekran kartı için gayet yeterli diye düşünüyorum

LoL sistem zorlayan bir oyun olmadığı için bu bir ölçüt değil fakat stress testlerde veya yüksek güç isteyen oyunlarda da bu durum böyleyse başka bir sıkıntı var demektir YouTube'da ekran kartını ©100 kulanmayla ilgili videolar var arkadaşım yaptı işe yaradı kullanıyor o şekilde epeydir ama stress testlerde 100 oluyorsa elleme hiç.

Ayrıca FPS düşük değilse 80 ve üstü ise bence %100 kullanmaya gerek yok boşuna ısı oluşturur LoL'de vs zaten 200-300 FPS alırsın hikayeli oyunlarda da dediğim gibi oynayisini etkilemiyorsa bırak az kullansın serin çalışır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…