RTX 3060 i3 12100F sisteme kule tipi fan takıldıktan sonra görümtü gelmiyor

Bloodmoon726

Kilopat
Daha fazla  
RAM
G.Skill 8x2 16 GB RAM
Ekran kartı
ASUS RTX 3060 12 GB OC
Anakart
ASUS Prime H610M-K D4
İşlemci
Intel Core i3-12100F
Sistem düzgün çalışıyordu. Stok fandan kule tipi fana geçmeye karar verdim yeni fanı taktıktan sonra sistemi çalıştırdığımda görüntü gelmiyor. Klavye ve fareyi bağladığımda ise aydınlatmaları etkin olmuyor yani muhtemelen anakarta güç gitmiyor gibi bir şey. BIOS'a da girilememekte.
Sizden ricam RAM'leri tak çıkar gibi basit tavsiyelerde bulunmayın çünkü neredeyse tümünü denedim.

Lazım olur mu emin değilim: Thermalright Assassin X 120 refined SE modelini aldım.

İşlemciyi fazla sıkmış olabilirsin gevşet biraz soğutucuyu öyle dene. Ram söylemeyin demişsin de kesin eminsin demi tam oturduğundan ayni problemi ben de yaşamıştım kesin emindim tam oturttuğumdan ama oturmamıştı bir şekilde.

İşlemciyi fazla sıkmış olabilirsin gevşet biraz soğutucuyu öyle dene. Ram söylemeyin demişsin de kesin eminsin demi tam oturduğundan ayni problemi ben de yaşamıştım kesin emindim tam oturttuğumdan ama oturmamıştı bir şekilde.
2 defa ayrı ayrı gevşeterek denedim, sorun çözülmedi. Tam olarak neyden kaynaklanıyor olabilir?

Kontrol ettim sorun göremedim.

Hocam benzeri bir sorun yaşamıştım anakart bükülüyormuş. Bilgisayarcıya verip düzgün sıvı soğutma taktırarak çözmüştüm. Tam emin olmamakla birlikte fan ağır geliyor olabilir.

Soracaksınız ne alaka anakartın eğilmesi ile görüntü gelmemesi?
Gelmez aga anakart eğilince işlemci pinleri işlemciye temas etmiyor.

Hocam benzeri bir sorun yaşamıştım anakart bükülüyormuş. Bilgisayarcıya verip düzgün sıvı soğutma taktırarak çözmüştüm. Tam emin olmamakla birlikte fan ağır geliyor olabilir.

Soracaksınız ne alaka anakartın eğilmesi ile görüntü gelmemesi?
Gelmez aga anakart eğilince işlemci pinleri işlemciye temas etmiyor.
Peki arka plakanın anakartın lehim noktalarına temas etmesinden de olabilir mi?
Kasa dik konumdayken anakartın eğebileceğini sanmıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı