RTX 3060 i5 11400F sistem Valorant FPS düşüşü

İşletim sistemi
Windows 11

forcex35

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben daha bilgisayarı 1.30 ay önce aldım ve çok bilgim yok önceden Valorant'ta 250 FPS alıyordum ama şu an 190'ı zor görüyorum bilen var mı sistemi aşağıya yazıyorum neden olduğunu ve nasıl düzeltileceğini bilen varsa yazsın.

Anakart-MSI H510M A-PRO
Ekran kartı-MSI RTX 3060.
İşlemci-Intel i5 11400F.
RAM- G.Skill 2x8 GB.

Merhaba arkadaşlar, ben daha bilgisayarı 1.30 ay önce aldım ve çok bilgim yok önceden Valorant'ta 250 FPS alıyordum ama şu an 190'ı zor görüyorum bilen var mı sistemi aşağıya yazıyorum neden olduğunu ve nasıl düzeltileceğini bilen varsa yazsın.

Anakart-MSI H510M A-PRO
Ekran kartı-MSI RTX 3060.
İşlemci-Intel i5 11400F.
RAM- G.Skill 2x8 GB.
Anormal kullanım gösteren herhangi bir program var mı bir göz atın. Fps düşmesi normal fakat bu kadar düşmemesi gerekiyor. İşlemci hız kısıtlaması yapmadığınıza emin misiniz?

Valorant işlemci oyunudur. İşlemcinin L3 cachesi ne kadar fazla ise o kadar yüksek FPS alırsın. Örneğin ben GTX 750 Ti + Ryzen 5 5600 ile 400-500 FPS arası oynuyorum.

Ekran kartı sadece oyunda görüntü ayarlarını orta ve yükseğe çektiğin zaman işe yarıyor. Onun dışında lowda oynarsan ekran kartının FPS'e çok bir müdahalesi olmuyor.

Senin işlemcinin önbellek 12mb. Haliyle o FPS'i alman normal. Daha üstünü alamazsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı