RTX 3060 için darboğaz yapmayacak AMD işlemci önerisi

IMM0RT4L

Centipat
Daha fazla  
i5 12400F işlemcisine sahibim ama %16, 4'lük bir darboğaz var ve biraz fark edebiliyorum açıkçası.
AMD olmak üzere bütçem 7500 TL önerilerinizi bekliyorum. Şu anki kullandığımı satıp alacağım
Genellikle: LoL, CS2, Valorant, Insurgency ve bazen birkaç hikayeli oyun oynuyorum şu aralar oyun yapmaya çalışıyorum Blender ve Unity'den yazılım yardımıyla.

Elindeki işlemci bu karta yetmesi gerek. Hangi çözünürlükte oynuyorsun? AMD yerine Intel modellerine yönel boşuna anakart değiştirme ek masraf olur.
O sokete de yatırım yapılmaz 12400F üstü. İşin garip tarafı 12400F ile RTX 3060'ın darboğaz yapmasının bir imkanı olduğunu sanmıyorum. Şu dandirik darboğaz sistelerinden bakıp psikolojik hissediyor olmayasınız?

Elindeki işlemci bu karta yetmesi gerek. Hangi çözünürlükte oynuyorsun? AMD yerine Intel modellerine yönel boşuna anakart değiştirme ek masraf olur.
1080p tabiki , haklısınız birde anakart masrafı çıkıcak .

1080p tabii ki, haklısınız bir de anakart masrafı çıkacak.

AMD yönelmek istersen durumlar böyle hocam.

i5-12400F ile nasıl darboğaz yapıyor bende merak ettim oyun içi değerlerinizi atar mısınız?

PC builds'den baktım . Birde biraz fps kaybım var gibi bilmiyorum . İ5 12600 gibi bi işlemci daha iyi olurmu ? Bencede fazla farketmiyordur ancak arkadaşım eder dedi .

PC Builds'den baktım. Bir de biraz FPS kaybım var gibi bilmiyorum. i5 12600 gibi bir işlemci daha iyi olur mu? Bencede fazla fark etmiyordur ancak arkadaşım eder dedi.

Bu tarz darboğaz sitelerine inanmayın onlara kalsa R5 7500F bile 3060 darboğaz yapar. i5-12400F 3060 gibi bir kartı besleyememesi imkansız neredeyse.

CS2 : 130-180
VALORANT : 190-290 aşırı dalgalanmalı
RDR2: 65
METRO EXODUS : 95-105
LOL : 239 sabit
(FPS) ortalama gecikme 10 a çıkıyor.
Pc-build(s) denilen kıytırık siteyi kapatıyorsun bitiyor. İşlemci almaya falan gerek yok.
Peki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…