RTX 3060 için monitör önerisi

Bütçe
5000-6000 TL

Narcuria

Hectopat
Yeni bir monitör alacağım. Biraz internette araştırma yaptım ama herkes farklı bir şey diyor. 27 mi 24 inç mi alsam karar veremedim. 2K 24 inç için kimse doğru düzgün bir şey yazmamış. Hem CS:GO, LoL, Apex Legend, RDR2, Rocket League oynuyorum. Hem film izleyeceğim. Günlük de kullanacağım. Yapacağım şeyleri karşılayacak 2K bir monitör almak istiyorum.

24 inç için 2K ya gerek yok 2K düşünüyorsanız 27 inç ve üstüne bakmanız daha iyi olur.

Bende aynı ekran kartı için monitör arayışındayım. 24 inç 1080P çok daha mantıklı bir seçim olacaktır diye düşünüyorum açıkçası. RTX 3060, 2K için çok çok iyi verim sağlayamayan bir kart. Oyunlar açısından daha iyi verim sağlayabilmek adına 1080P daha iyi diye düşünüyorum. İlla ki 2K alacağım diyorsanız 24 inç yerine 27 çok daha mantıklı bir seçim.

FPS oyunları için 24 inç 1080p ve IPS veya TN panel bakmanızı tavsiye ederim. Ben 27 inç 2K VA panel aldım ama FPS oyunlarında bayağı yorucu oluyor ve ghosting fazla. (TN soluk renkler ama daha iyi oyun deneyimi, IPS canlı renkler ve Fast IPS teknolojisi sayesinde gayet yeterli oyun deneyimi. E sportcu falan değilseniz IPS önerimdir.)

Film ve oyun için kullanacaksanız IPS monitör almanızı tavsiye ederim. Nitekim VA panellerde kullanılabilir ancak siyahları film izlemek için yeterli olmayabiliyor.
Aşağıya bir link bıraktım bu linkte 2 tip monitör var. İkisi de iyidir.
-LİNK-

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…