RTX 3060 mı RX 6600 mü?

Bütçe
16.000 17.000

batinsenpai

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, umarım iyisinizdir size bir konu danışmak istiyorum. Bilgisayarlar hakkında çok bir bilgim yok son 3-5 gündür var yaklaşık 6-7 yıldır kötü bir bilgisayar kullanıyorum artık 16-17 bin bandında bir bilgisayar toplamak istiyoru. Kasaya 12-13 bin TL vermek ve kalan parayla da 1 ms IPS 144Hz bir monitör istiyorum ekipman vs. Aklımdaki sistem şu GAMING-12100F / INTEL I3-12100F / ASUS GeForce DUAL RTX 3060 V2 OC 12GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR 13K bir maliyeti var ekran kartı hariç hepsi aynı özelliklere sahip ama RX6600'lü bir sistem de var SSD'si düşük farkındayım 1TB de HDD almayı düşünüyorum aklınıza gelebilecek çoğu oyunu oynamak ve zevk almak istiyorum. Işın ve kaliteye de önem verdiğim için RTX'li bir sistem düşündüm ama bazı yazılarda RX6600'ün daha iyi performans verdiğini falan okudum sizce hangisini tercih etmeliyim oynayacağım oyunları da yazayım.
Forza-Valorant-LoL- CS:GO-Assetto Corsa-GTA 5-Cyberpunk-Doom-Control-Ghostrunner bu gibi grafikleri güzel oyunları oynamak istiyorum (LoL'ü saymayın xd) ve bir de arkadaşlar bildiğiniz güzel ince saydam monitörler veya güzel ekipmanlar da önerirseniz sevinirim. Şunu eklemeyi unutmuşum RX6600'lü ve RTX'li sistem arasında yaklaşık 500-600'lük bir fark var (RTX daha pahalı) ve RX6600 XT değil (ASUS Radeon Dual RX 6600 8 GB) karışık olduysa kusura bakmayın ilk kez foruma konu oluşturuyorum.

Bence 3060 olan modeli alın, saf güç olarak RTX 3060 çok az da olsa iyi RX 6600'den. Yani her türlü aradaki fiyat farkına değer.

Son düzenleme:
Bence 3060.

3060 ile 6600 performansı denk diyebiliriz fakat 3060 biraz daha önde.
Ray Tracing AMD kartlarda da bulunuyor.
Anakart B450M K 2,ram Kingston Fury Beast,SSD Adata Legend,Kasa Bitfenix Mesh Beyaz, PSU Bitfenix 600W yapılarak alınabilir.
Kalan paraya ekipman alırsınız.

12100f tekli çekirdek bakımıdan amd'den daha iyi olduğu için onu tercih etmek istiyorum aslında ama bilemedim bu kasanın fiyatı da çok uygun

XT ile kıyaslıyorsanız saf güç olarak XT daha güçlü ama NVIDIA tarafının verdiği çeşitli hizmetler var karar sizin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…