RTX 3060 neden RX 6600 XT'den pahalı?

Zerisez

Hectopat
Daha fazla  
RTX 3060 ekran kartı RX 6600 XT'den biraz daha pahalı ve biraz daha düşük performans veriyor. Sebebi nedir? Mesela RTX 3060 5 yıl götürecekse RX 6600 XT 4 yıl mı götürüyor? İkisinin de performansını ve fiyatını gözlemlersek RX 6600 XT daha mantıklı geliyor ama sonra düşünüyorum ki NVIDIA gibi marka fiyatınının hakkını verir. İlla bir fark vardır deyip yazılımsal mı acaba diye düşünüyorum.
Yazılımsal farklar var mı?
RTX 3060 neden daha pahalı?
Siz olsanız hangisini alırsınız?

Son düzenleyen: Moderatör:

Son soruya yanıt vereyim: RX 6600 XT Daha uygun ve oyunlar için rahat götürür ayrıca 4 yıl değil 10 yıl bile götürür.

Son soruya yanıt vereyim: RX 6600 XT daha uygun ve oyunlar için rahat götürür ayrıca 4 yıl değil 10 yıl bile götürür.

Ben orada 4 yılı rastgele salladım zaten.
Son soruya yanıt vereyim: RX 6600 XT daha uygun ve oyunlar için rahat götürür ayrıca 4 yıl değil 10 yıl bile götürür.

Ayrıca sadece oyunlarda rahat götürmesi önemli değil. Mesela RTX 3060 bir oyundan 100 FPS alıyor, XT 6600 ise 150 FPS alıyor. Böyle bakınca XT alınır ama XT her gün hata verdiğini düşünsene. O zaman işler değişir.

Sanmıyorum hocam hata verme gibi bir durum düşünmüyüorum RX serisi gerçekten çok iyi ama karar sizin tabii ister RTX ister GTX ister RX, eğer en uygun istiyorsanız GTX, iyi FPS uygun fiyata yakın olsun derseniz RX, Harika Grafik ve iyi değerde FPS diyorsanız RTX.

DLSS ve Ray Tracing'den dolayı bana göre ve mining konusunda Nvidia kartlar önde.

RX 6600XT kullanıyorum şu ana kadar hiç hata vermedi.

Bana istediğin soruları sorabilirsin.

Ayrıca AMD tarafında FSR var.

Son düzenleme:
RX 6600XT kullanıyorum şu ana kadar hiç hata vermedi.

Bana istediğin soruları sorabilirsin.

Technopat'te gördüm. Bir kişi XT kullanıyormuş. Yanlış hatırlamıyorsam XT6900 kullanıyormuş. Bu kartlardan önce de 1-2 kart kullanmış büyük ihtimal onlarda XT serisiydi. Çok ciddi sorunlar yaşamamış ama PC kendi kendine resetleniyormuş vs. Bende o yüzden kararsız kaldım. Ayrıca RTX 3060'ın neden pahalı olduğunu hala anlamadım.

1 kişi yüzünden bence RTX 3060 alma.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…