RTX 3060 neden RX 6600 XT'den pahalı?

Çoğu insanda AMD ekran kartı alınmaz diye bir ön yargı var. Sebebi de zamanında RX 500 serisinde Wattman hataları, RX 5000 serisinde siyah ekran hataları, RX 6000 serisinde de kötü çıkışı yüzünden. Kötü çıkış derken, RTX ve DLSS'e cevaplarını geç verdiler. Nvidia DLSS 100+ oyunda çok güzel sonuç veriyor. DLAA gelecek diyorlar. RTX güzel bir teknoloji (olmasa da olur açıkcası, AMD'nin RTX'i daha çok az oyunda var). BF5 online oynarken FPS düşürse de açmayı tercih ediyorum.

Ben de 3 ay kadar önce RX 6700 XT kullandım. Yüklediğim ilk sürücüde FPS'im çok düşüktü, olması gerekenin yarısından azdı. Sürücüyü silip başka sürücü yükleyince sorun çözüldü. Ama sorunun sürücü olma ihtimali aklımda yoktu, sürücü WHQL sürücüydü. 1-2 gün uğraştım, format bile attım boşu boşuna.
İşte tam orada içime bir kurt düştü. GTX 1660 vardı, AMD kart alarak hata mı yaptım dedim.
Bir tık daha ucuza, kaliteli bir RTX 3060 Ti bulunca ona geçtim.

Ayrıca AMD kartların 2. El piyasası biraz daha kötü oluyor, insanlar Nvidia tercih ediyor çünkü.

Sadece 1 kişi değil ki. Böyle 3-4 kişi gördüm o yüzden kafam karışık. Mesela RTX 3060 beni 1-2 yıl fazla götürecekse onu alırım.

Kardeşim RTX 3060'a talep çok.
RX 6600 XT'yi ise daha az insan satın alıyor.
Kart alacaksan Amazon'dan almanı öneririm.

Hazır sistem alacağım.

İşte sebebi nedir? RTX 3060'a talebin çok olmasının bir nedeni olmalı.

RTX'in kalitesi çok daha yukarıda ayrıca daha havalı ve daha iyi grafik sunuyor FPS'in RX6600 XT'de daha yüksek olmasının nedenini çok bilemiyorum RTX'in Ray Tracing gibi durumlarından olabilir. RX6600 XT'de belki gölge kalitesi biraz düşük olabilir.

Hazır sistem alacağım.

İşte sebebi nedir? RTX 3060'a talebin çok olmasının bir nedeni olmalı.

Çünkü NVIDIA, AMD daha yeni yeni kendini gösteriyor bende 21.10.1 sürücüsü var recommended olmamasına rağma sağlıklı çalışıyor.

RX 5600 XT de kullandım RTX 3060 da sürücüler dışında hiçbir farkları yok 5600 XT'yi ilk aldığım zamanlar çok fazla driver hatası vardı ama birkaç ay sonra hiç sorun yaşamamıştım gayet memnundum. RTX 3060'ı 6 ay kadar kullandım DLSS ve RTX'i hiç kullanmadım açıkçası görüntü yü çok bozuyor DLSS RTX'i de tek başına açınca FPS düşüyor ikisini beraber açmak lazım yani o yüzden kullanmadım. 2 gün önce RTX 3060 kartımı 9200 TL'ye satıp 7078 TL RX 6600 XT aldım bugün gelecek inşallah büyük bir fark yaşıyacağımı sanmıyorum 6000 serisi ile driver sorunları önemli ölçüde çözüldü çünkü.

Gelip kullandıktan sonra bana da performansını söyler misiniz?

Alacağın hangi model RX 6600XT.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…