RTX 3060 neden RX 6600 XT'den pahalı?

Daha stabil sorunsuz
NVIDIA GPU'lara yeni teknolojilerden ötürü daha çok talep var

İster üzülün ister kırılın ama NVIDIA GPU sektörünün lideri konumunda en yenilikçi teknolojiler hep NVIDIA'dan çıkıyor. AMD arkadan izlemekle yetiniyor saf performans gücüyle ön plana çıkacağını zannediyor ama son kullanıcı her zaman stabil ve sorunsuz ürünleri tercih eder geçmişte AMD'nin GPU kanadındaki fail durumlardan ötürü çoğu kesim artık şüpheyle bakıyor.

Ben olsam iki kart kart arasında arada 300-400 TL fark olsa bile 3060 tercih ederim buna hemen fanboyluk diyorlar ama fanboyluk ile alakası yok günde hepi topu 3-4 saat oyun oynuyorum onda da abuk sabuk driver sorunlarıyla uğraşmak istemiyorum. NVIDIA alırsam biliyorum bu kartı aldığımda yazılımsal sorun yaşamayacağım zamanında RX 470 ile neler yaşadığımı bir ben bir Allah biliyor. O kadar çok driver kaldır yükle yaptım ki Allah'tan o dönemde mining furyası çıktıda elimden çıkardım 1060'a geçtim o gün bugündür sıfır sıkıntı

İşte aradığım cevap.

Diyelim RTX 3060 ve XT6600'ın fiyatı aynı sizce hangisi daha mantıklı? Ve daha uzun ömürlü?

Dostum ikisi arasında karar vermek için birçok etmen var alacağım üründe hiçbir sorun yaşamak istemem kusursuza yakın olmasını isterim Türkiye'de yaşıyoruz hata yapmak istemem yapma lüksümüzde yok zaten Avrupa'daki gibi alım gücümüz yok 6600XT'ye 7000 TL verip en ufak bir sorun yaşarsam sıkıntıya girerim ama gidip de RTX 3060'a 9-10 lira verilmez.
Ben B450M S2H ile kullanıyorum.

Performans düşüyor.

XT 6600'lı alacağım kasada aynı fiyat RTX3060'lı alacağım kasada yukarı bıraktım zaten.

6600 XT de driver sıkıntısı yok şu an önerilen Driver'ı kuruyorsun sıkıntı çıkmıyor.

Gelip kullandıktan sonra bana da performansını söyler misiniz?

Merhaba kart dün geldi 6 7 saat oyun oynadım FPS olarak 3060'ın gerisinde değil önde olduğu oyun sayısı fazla driver ile ilgili bir sorun vs de görmedim önümdeki günlerde görür müyüm bilmiyorum ama bence sıkıntı çıkarmayacak. Zaten FPS olarak önde olduğunu biliyordum korkum sıcaklık değerleriydi ASUS TUF 3 fanlı 3060 da 60-62 derece sıcaklık alıyordum. ASUS Dual 6600 XT da sıcaklığı Max 63 gördüm bellek sıcaklığınıda 75 gördüm 3060 da bellek sıcaklığı göremiyordum ayrıca fan devride ikisinde de %50'lerde geziyordu gayet sessiz çalışıyorlar. Kısacası gayet memnunum 1000 2000 TL daha az paralar ödeyip güzel performans alabilirsin.

FurMark testi ile 10 dk boyunca gözlemleyebilir misiniz? Karşılaştırmak adına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…