RTX 3060 oyun performansı normal mi?

İşletim sistemi
Windows 10

SeyhunGnR

Picopat
Daha fazla  
RAM
16 GB
Ekran kartı
RTX 3060
İşlemci
i5 11400f
Merhaba. Ben RTX 3060 sahibim ama çoğu oyunda tam performansını vermesine rağmen yine de çok para verdiğim için emin olmak istiyorum. Ekran kartına hasar gelip gelmediğini nasıl anlarım? Ve kendi türüne göre performans değerleri iyi mi? Test için program veya oyun önerebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI Afterburner programı ile FPS, işlemci sıcaklığı, kullanım yüzdesi, ekran kartı kullanım yüzdesi, sıcaklık, VRAM kullanımı gibi şeyleri açacaksın. Cyberpunk 2077, Red Dead Redemption 2, Witcher 3, Dying Light 2 tarzı oyunlarda 1080p Ultra ayarlarda oynayıp testi yaparsın ve bize ekran görüntüsü olarak gösterebilirsin.

MSI Afterburner'ı indirin ve bu rehber ile ayarları yapın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sonra örnek olarak bu videodaki oyunlardan birisini açıp testini yapın. FPS değerleri aynı ise sorun yok demektir. %1 ve %0.1 FPS değerleri de iyiyse kasma, donma, ekran kartında ve diğer bileşenlerinde herhangi bir sıkıntı yok diyebiliriz. (Videoda i5-10400F kullanılmış fakat bu videoyu da baz almanıza gerek yok. Üstteki rehber videoda açtırılan bütün değerlere bakmanız yeterli. Örneğin ekran kartı ve işlemci sıcaklık değerleri, kullanım oranları, %1 & %0.1 FPS değerleri vs.)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ek olarak %1 ve %0.1 FPS hakkındaki bu videoya bakabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba hepiniz sağ olun ama o yöntemleri denedim ve ekran karti % kullanımı YouTube'deki bencmarkların cogundan az. Neden ekran karti kullanımının onlarinkine göre daha az olduğunu merak ediyorum ve mantıken FPS değerleri değişiyor. Ve ekran karti kullanımının düşmesinin nedenleri var mıdır? Yoksa benchmarklarin çok yalan mı?

Benchmark testlerinde yalanlar var. Bazısı daha yeni çıkacak işlemciyi piyasaya sürülmeden testini yapıyor. Bazısı işlemci ya da ekran kartına overclock ya da undervolt yapıp ya fazla FPS aldığını ya da az FPS aldığını gösteriyor.

Ekran kartı kullanımın az olmasının nedenlerinin başını darboğaz çekiyor. Bunlar benim çoğunlukla yüksek ekran kartında gördüğüm işlemcinin ekran kartını besleyememesi ya da çözünürlük darboğazı (Bunun adı böyle mi bilmiyorum ama ben böyle diyorum.) Şimdi bunlar sizde olamaz. Çünkü işlemciniz ekran kartını besleyebiliyor. Çözünürlük darboğazı da olamaz çünkü 1080p'de bu ikili sorun çıkartmıyor. Sizin de 1080p kullandığınızı varsayıyorum.

Diğer bir sorun ise test edilen oyuna göre değişiyor. Test ettiğiniz oyunlar CS:GO, Valorant gibi işlemciye yük bindiren oyunlar ise ekran kartı kullanımının düşmesi normal.

Eğer ekran kartını yoran RDR2, GoW, DL2 gibi oyunlarda test ettiyseniz ve kullanım yine de az ise MSAA ayarını açabilirsiniz.

Teşekkür ediyorum bahsettiğim oyunlar CS:GO Valorant Fortnite gibi oyunlar evet yardımınız için sağ olun ancak bir sorum daha var userbencmark programı güvenilir midir? Bilginiz var mı?

Teşekkür ediyorum bahsettiğim oyunlar CS:GO Valorant Fortnite gibi oyunlar evet yardımınız için sağ olun ancak bir sorum daha var userbencmark programı güvenilir midir? Bilginiz var mı?
Technopat Sosyal Kuralları'nda yasaklı site kendisi. Oraya pek güvenmenizi önermem. Güvenilir YouTube kanallarının testlerine bakmanız daha iyi olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…