Çözüldü RTX 3060 performansı düşük

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sadece numan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar, bu BenchmarK'den bilgisayarı test ettim de ekran kartının öyle düşük olması sinirimi bozdu. Sebebi nedir sizce ve baktıgınızda bir sorun var mı?

Size sorunumuda şöyle açıklayayım dostlarım. Valorant'ta mesela düşük ayarlarda 150 FPS yüksek ayarlarda 150 FPS alıyorum onun haricinde ben bu sistemle GTA 5 100 FPS oynuyordum. Artık o da olmuyor. 50 FPS'yi geçmiyor. Acaba sistemde bir sıkıntı mı çıktı? Birisi ilgilenirse çok sevinirm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi uygulama bende de 3060 var bende test edeyim istersen?

Bu sorunların kaynaklanma sebebi herşey olabilir öncelikle GTA 5 Enchanted oynuyorsanız FPS farkının yaşanması normal, Valorant yakın zamanda Unreal Engine 5e geçti ondan dolayı FPS düşüşü tamamıyla normal. Ekran kartınız kaç watt, wattı düşükse fazla FPS vermemesi aynı şekilde normaldir. Bu sorun sürücülerdende kaynaklanabilir DDU ile eski sürücüleri silip Nvidia App üzerinden sürücüleri tekrar kurmayı deneyebilirsiniz.

Ancak daha yeni format attım yine de olabilir mi?
Ve şey formattan sonra bilgisayarın ekran kartı ve işlemci termal macunlarını değiştirdim bazıları şey yazmış işlemciyi yerinden çıkardıysan BIOS ayarları sıfırlanır ondan kaynaklanır falan olabilir mi acaba?

İsmini kullanamıyorum hocam burda u.s.erbenckmark noktasız şekilde yapabilirsiniz

Hocam sistemin yük altında bilgileri böyle bu uygulamada benchmark ne kadar soğru bilmiyorum ama durum bu orada da yazıyor ekran kartı gücünü kullanamıyor diye.

Dosya Ekleri

• IMG_5530.png
    306,3 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_5529.png
    343,8 KB · Görüntüleme: 7
Son düzenleme:

Şu siteyi kullanmayın hocam saçma sapan bir şey gidin FurMark yapın veya oyun testlerini kıyaslayın render alın. Birebir ayni değer olması zorunlu değil. Format atıp tekrarda deneyebilirsiniz r5 5500 16mb l3 var ama oda fpsye etken.

Doğru göstermez diyorsunuz yani değil mi hocam dediginiz uygulamayla test edecegim son bir şey daha sizce normal mi Valorant'ta 170 160 FPS almam?

Doğru göstermez diyorsunuz yani değil mi hocam dediginiz uygulamayla test edecegim son bir şey daha sizce normal mi Valorant'ta 170 160 FPS almam?

Bir tık düşük geldi de oyun motoru değişti oyun ne halde bilemem ancak milletin dediğine göre FPS düşüşü var herkeste R5 5600 olsa böyle olsa anormal derdim ama R5 5500 L3 bellek 16MB olduğundan çok da anormal gelmiyor. O siteyi de kullanmayın.

Tamamdır hocam çok teşekkür ederim dediginiz uygulamayla test edip buradan tekrar ekran kartınının bilgilerini paylaşacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…