RTX 3060 R5 3600 sistem CS:GO FPS Düşmesi

İşletim sistemi
Windows 11

okkymnc

Decapat
Daha fazla  
RAM
4000 MHz
Ekran kartı
RTX 3060
Anakart
B450m S2H
İşlemci
R5 3600
Selam.

Bir FPS problemi yaşıyorum. CS:GO oynarken DeathMatch girdiğimde FPS'im 130'lara kadar düşüyor zaman zaman rekabetçi modda da 150'lere kadar düşüyor ve ben 165Hz monitör kullanıyorum. Diğer oyunlarda bu kadar etki etmiyor FH4 oyununda maksimum ayarlarda 1080p de 100 120 FPS görebiliyorum zaman zaman genelde de 85 90 oluyor. RDR2 de maksimum ayarlarda 50 60 civarında. F1 2020 oyununda Custom ayarlarla (görüntü odaklı) 165 FPS'e sabitleyebiliyorum.

Darboğaz diyecek arkadaşlar direkt olarak başka konulara yönelebilirler çünkü darboğaz olduğunu ben de biliyorum ama bu kadar majör bir etki yapması mümkün değil.

CPUID uygulamasından kullanımı takip ettiğimde %30-50 civarlarında geziyor. Sıcaklıklarım da 65 70i geçmiyor ( CS:GO için).

BIOS ayarlarımda CBP kapalı PBO Auto da overclock olarak da voltaja dokunmadım MHz olarak 4000'de çalıştırıyorum BIOS ayarlarından.

İstenilen her türlü testi yaparım bilgiyi veririm sistem bilgileri imzamda yazıyor buraya da ekliyorum:

Anakart B450M S2H (BIOS son surum degil)
Ekran Karti RTX 3060 12 GB OC (Ekran Karti surucum de son surum degil son surum yaptığımda FH4'te oyundan atiyor ama son surumda de sonuç ayni)
İslemci R5 3600
RAM 16 GB 4000 MHz

Islemciyi 4000 MHz'de calistirdigim zaman stres testinde 95 derecelere cikiyor. Ama CS de 60 70 derece arasi.

Hocam grafik ayarlarını en yüksek yapar mısınız? Ek olarak kontrolcüye ''fps_max 0'' komutunu girip deneyin.

BIOS ayarlarımda CBP kapalı PBO Auto da overclock olarak da voltaja dokunmadım MHz olarak 4000'de çalıştırıyorum BIOS ayarlarından.
Ek olarak bu kadar ayar yapmanızı anlamadım. Sisteminiz zaten profesyonel bir sistem değil. Keza oynadığınız oyunları da oynatabilecek bir sistem. Bence stabil ayarlarda kullanın ki ömrü uzun performansı da standart olsun.

İşlemciye dayalı bir oyun o. Yani R5 3600 yanına GTX 1660 da taksan aynı FPS'i alırsın. Çünkü ekran kartı %100 kullanılmıyor. İşlemcinin gücü yettiği kadar FPS alıyorsun. Aldığın FPS normal.

Hocam grafik ayarlarını en yüksek yapar mısınız? Ek olarak kontrolcüye "fps_max 0" komutunu girip deneyin.

Ek olarak bu kadar ayar yapmanızı anlamadım. Sisteminiz zaten profesyonel bir sistem değil. Keza oynadığınız oyunları da oynatabilecek bir sistem. Bence stabil ayarlarda kullanın ki ömrü uzun performansı da standart olsun.

Dostum stabil ayarlarda kullandigim zaman CBP acmam gerekiyor o da islemciyi 100 dereceye kadar cikartiyor alternatifleri denedim.
Bahsettiginiz ayarlari da denedim uzun zamandir CS oynuyorum ve FPS Max 0'i da denedim. Maalesef Daha iyi sonuç alamadim.

İşlemciye dayalı bir oyun o. Yani R5 3600 yanına GTX 1660 da taksan aynı FPS'i alırsın. Çünkü ekran kartı %100 kullanılmıyor. İşlemcinin gücü yettiği kadar FPS alıyorsun. Aldığın FPS normal.

Internetten ayni sistemlere baktigimda 500 FPS alan insanlar goruyorum ki bundan daha dusuk sistemlerle daha yuksek FPS alanlari gordum cabam bu yuzden zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı