Çözüldü RTX 3060 R5-5500 çok fazla ısınıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gurkan3211

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba bilgisayarım yaz kış fark etmeksizin çok ısınmaya başladı. Neredeyse her yaz kış bakımları yapıyorum. Kasam yerde ama yukarıda olduğu vakitlerde ısınma problemim geçmiyordu. Ne yapabilirim?

Kasa: Game booster 550W GB-G060b
Bilgisayar parçalarımda:
Ekran kartı: ASUS RTX 3060 12 GB VRAM.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5500.
RAM: 16 GB.
Anakart: BIOSTAR 550mh.

Çözüm
Hocam ben herhangi bir ok işareti göremiyorum nasıl takmam gerek?
Logo kısmı dışarıya dönük olması lazım logosuz kısmı içeri bakmalı. Fan oklari yok ise arka fanın arkasına peçete tutup içeriye çekip veya dışarıya hava verdiğini bu şekilde anlayabilirsin.
Isı sorununa karşı iyi kaliteli Kasa fanı almak doğru olabilir.
Hocam örnek gösterebilir misiniz?
Paint'ten çizebilirseniz çok daha iyi olur.
kasanın konumu bu şekilde

Boştayken ekran kartının 60 derece olması normal bir durum değil, belirttiğiniz gibi fanlarınızda bi problem olabilir fakat fiziksel olarak kontrol etmeden yorum yapmak mümkün değil
hocam şuan boşta ve nvidia app uygulamasından ekran kartı sıcaklığım 54-55 derece arası gidiyor gene az değil eskiden bu kadar görmüyordu boşta 49-50 arası takılıyordu

Dosya Ekleri

• kasa.jpg
    92,1 KB · Görüntüleme: 23
kasanın konumu bu şekilde

hocam şuan boşta ve nvidia app uygulamasından ekran kartı sıcaklığım 54-55 derece arası gidiyor gene az değil eskiden bu kadar görmüyordu boşta 49-50 arası takılıyordu
Arka egzoz fanın arkasında etiket var mı?

Son düzenleme:
Hocam ben herhangi bir ok işareti göremiyorum nasıl takmam gerek?
Logo kısmı dışarıya dönük olması lazım logosuz kısmı içeri bakmalı. Fan oklari yok ise arka fanın arkasına peçete tutup içeriye çekip veya dışarıya hava verdiğini bu şekilde anlayabilirsin.
Isı sorununa karşı iyi kaliteli Kasa fanı almak doğru olabilir.

Çözüm
Teşekkür ederim çözüldü olarak nasıl işaretlicem?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…