RTX 3060 R5 5500 Wuthering Waves'te darboğaz yapar mı?

JuzoR

Femtopat
Daha fazla  
Dostlar merhaba. Özellikle "Wuthering Waves" adlı oyunu oynarken aşırı fazla darboğaz yaşıyorum. Ekran kartımı %50%80 işlemcimi %70-%90 küsurlerde kullanıyor. Son 2 haftaya kadar hiçbir problem yoktu fakat ne olduysa şu son 2 haftada sadece bahsettiğim oyunda değil, birçok oyun dahil olmak üzere dx_devıce_removed gibi hatalarda alıyorum ve işlemci-ekran kartı kullanımım olması gerekenden çok saçma bir değerde oluyor. İşlemci yönünden arkada herhangi bir ekstra program açık değil. Ekran kartı bakımından da Ray Tracing high ayarlarda oynamama rağmen %70 kullanımda kalıyor ekran kartım ve işlemcimi %90 küsurlerde kullanıyor. Bu özellikle "Wuthering Waves" adlı oyunda yaşanıyor. Üstüne üstlük kimi durumlarda ekran kartı kullanımı %70 işlemci kullanımı %60'da takılı kalıyor ve 40-45 FPS alıyorum. Dx_devıce_removed hatasını son günlerde daha sık görmeye başladım. Ekran kartımı kontrol ettim slota tam takılı halde. Ne yapabilirim bahsettiğim bu sorunlarla alakalı çok sinirimi bozmaya başladı.

Ekran kartı: Gainward GeForce RTX 3060 12 GB.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5500.
RAM: 2x8 16 GB 3600MHz CL16 (Kingston olması lazım markanın)
SSD: Addlink 512 GB M.2 SSD.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı