RTX 3060 R5 5600X sistem uyumlu mu?

Bilgisayarlar ne zamandan beri işlemci ve ekran kartından ibaret oldu? İsterse hepsini ROG STRIX dizer, sıvı soğutma ekler 20k verir. Ekran kartı üretimlerine yasak mı geldi 2 sene sonra RTX 4000 serisine yükseltir. Hazır sistemleri aynı kaliteye (eğer seçenek varsa) özelleştir aşağı yukarı aynı fiyat çıkacak. 970 EVO kalitesinde 1 TB NVMe fiyatları belli, ATX B550 fiyatları belli, ki yine uygun fiyatlı model seçmiş Tomahawk, STRIX B550-F gibi modeller 1800-2000 TL'ye satılıyor, RAM'ler 3600MHz, güç kaynağı @BerkayZ87 önerdiği modüler ve Gold sen gidip ince kablolu bronz alabilirsin ama ömür, kalite, sessizlik ve soğutma farkı var. Şimdi hepsini topla tekrar hesabını yap.

800 TL'ye Cherry MX Red klavye alacak kişiye ucuz Rampage klavye gösterip "o fiyata klavye mi alınır, onun da tuşu var bunun da" demeye benziyor. Herkesin ihtiyacı, kalite prensibi, sistem özellikleri bellidir yoksa gidelim hepimiz James Donkey SSD, Turbox güç kaynağı alalım ucuz nasıl olsa.

Güzel konuşmuşsunuz hocam olduğunca yeterli ve uygun fiyatlı dizmeye çalışıyorum bende ekran kartını geçtim en azından diğer parçaların fiyatları düzelse örneğin R5 5600X oda iyidir mesela 4 parçayı indirimli alsam yine iyidir yani şu ana kadar çok hazır sistem baktım ama nedense istediğim gibi bulamadım.

Güzel konuşmuşsunuz hocam olduğunca yeterli ve uygun fiyatlı dizmeye çalışıyorum bende ekran kartını geçtim en azından diğer parçaların fiyatları düzelse örneğin R5 5600X oda iyidir mesela 4 parçayı indirimli alsam yine iyidir yani şu ana kadar çok hazır sistem baktım ama nedense istediğim gibi bulamadım.

NVMe olarak 970 EVO, SN750 ve Crucial indirimlerini takip edersin alınacak en kalitelilerdir. B550-A Pro ben de kullanıyorum fiyat ve kalite olarak o seviyede daha iyisi yok M.2 soğutucusu, VRM'ler ve malzemesi sağlam. Son zamanlarda çok fazla gold ve modüler güç kaynağı indirime girdi her türlü indirirsin. 5600X fiyatları aşağı yukarı belli zaten. Ekran kartını Amazon'dan düşürmeye çalış veya sahibinden.com'dan da bak derim ucuza kapanlar 3-5 ekleyip satıyorlar. Benim 6600 XT'yi 15 gün önce Inventus'tan 5037 TL'ye aldım şimdi ara bulasın. Diğer parçaları şimdiden toplayabilirsin indirim buldukça ekran kartı elbet düşer bir yerden.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı