RTX 3060, Ryzen 5 5600 sistem için anakart ve PSU önerisi

Bütçe
bütçem 30.000 ve 40.000 arası

LavinchEmre

Centipat
Daha fazla  
Selamünaleyküm gençler ben PC toplayacağım sizden anakart ve güç kaynağı önermenizi istiyorum ve düşündüğüm donanımlar=
-RTX 3060 Ventus 2X OC 12 GB.
-Kingston Fury 8 GB 3200 MHz 2 adet.
-AMD Ryzen 5 5600 3.7GHz 36 MB AM4 65W fanlı.
Anakart ve güç kaynağı ne uyar? Oyun ve normal rahat yıllar götürecek olan sistem olsun yeter.

Selamünaleyküm gençler ben PC toplayacağım sizden anakart ve güç kaynağı önermenizi istiyorum ve düşündüğüm donanımlar=
-RTX 3060 Ventus 2X OC 12 GB.
-Kingston Fury 8 GB 3200 MHz 2 adet.
-AMD Ryzen 5 5600 3.7GHz 36 MB AM4 65W fanlı.
Anakart ve güç kaynağı ne uyar? Oyun ve normal rahat yıllar götürecek olan sistem olsun yeter.
Kral, ilerde işlemciyi upgrade yapacaksan, VRM soğutması olan B chipset anakart al, yapmayacaksan ve sadece 5600 ile devam etmek istersen Ucuz bir tane A chipset yeterli olur sana, kalan parayı PSU'ya harcarsın, bütçeni bilmediğin için genel tavsiye verdin şuan

Kral, ilerde işlemciyi upgrade yapacaksan, VRM soğutması olan B chipset anakart al, yapmayacaksan ve sadece 5600 ile devam etmek istersen Ucuz bir tane A chipset yeterli olur sana, kalan parayı PSU'ya harcarsın, bütçeni bilmediğin için genel tavsiye verdin şuan
dediğiniz anakart oyunlarda üzmez dimi ve anakartın hangi modelini öneririsin sisteme uyanlardan anakartı ben anlamıyomda

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250923-232510.jpg
    Screenshot_20250923-232510.jpg
    68,3 KB · Görüntüleme: 5
bunu düşüncem bide aklıma soru takıldı anakart alırken işlemcinin veya ekran kartının neyine bakıyorduk
Pek anlayamadım soruyu, yani ekran kartı için anakartın PCI express ile Ekran kartın PCI express versiyonu aynı olması lazım,işlemci için ise anakart işlemciye kaç watt güç verdiğine bakmak lazım, diyelim CPU 125 Watt tüketiyor, ama anakart sadece 65 verebiliyor o zaman sıkıntı çıkar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı