Çözüldü RTX 3060 sistem donma ve mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Code7

Hectopat
SSD veya HDD modeli
HP SSD S650 480GB
Ekran kartı
MSI RTX 3060
Anakart
A320M-A PRO
İşlemci
RYZEN 7 5700X
Merhaba. Bilgisayarı kullanırken cihaz bir anda donuyor. Birkaç saniye bekleyip çalışmaya devam ediyor. Önce mavi ekran vermeden yapıyordu. Şimdi bir mavi ekran verdi. Dump dosyasını inceleyip sorunu bulabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

minidump

Çözüm
PROCESS_NAME: MemCompression

Anında çökmüş ve page file dosyaları var. RAM, disk ya da sürücü kaynaklı olabilir.

Disk için HD Tune website üzerinden health kısmını at ve olay raporlarını paylaş. Rehber: Olay Görüntüleyicisi Raporu Almak

RAM için Memtest ile kontrol et
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

PUBG ve R6'nın anti cheat yazılımları yüklenmeyen modüllerdeler. Sıkıntı yaratıyor olabilirler.

GameLoop yazılımı da dahil buna.

BIOS güncel değilse güncellemende fayda var. Dosyada tam bilgiye erişemiyorum.

frAQBc8Wsa1x bu dosyada var, muhtemelen BakkesMod ile alakalı.
PROCESS_NAME: MemCompression

Anında çökmüş ve page file dosyaları var. RAM, disk ya da sürücü kaynaklı olabilir.

Disk için HD Tune website üzerinden health kısmını at ve olay raporlarını paylaş. Rehber: Olay Görüntüleyicisi Raporu Almak

RAM için Memtest ile kontrol et
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

PUBG ve R6'nın anti cheat yazılımları yüklenmeyen modüllerdeler. Sıkıntı yaratıyor olabilirler.

GameLoop yazılımı da dahil buna.

BIOS güncel değilse güncellemende fayda var. Dosyada tam bilgiye erişemiyorum.

frAQBc8Wsa1x bu dosyada var, muhtemelen BakkesMod ile alakalı.

Çözüm
Ben de ilk olarak RAM'i kontrol ettim. Memtest ile yaptığım testte bir hata ile karşılaşmadım.

Olay Görüntüleyicisi

Bios'da gördüğüm kadarıyla son versiyon.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    171,4 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:
Ben de ilk olarak RAM'i kontrol ettim. Memtest ile yaptığım testte bir hata ile karşılaşmadım.

Olay Görüntüleyicisi

BIOS'da gördüğüm kadarıyla son versiyon.

Merhaba hocam, NTFS ve storahci uyarıları var sisteminde. Diskinin kablolarını değiştir onda da sorun çözülmezse diskinde bir problem var.

Download Hard Disk Sentinel üzerinden sağlık raporu da atabilir misin?

Rich (BB code):
D: birimindeki dosya sistemi yapısında bir bozulma bulundu.

Bozulmanın tam yapısı bilinmiyor. Dosya sistemi yapılarının taranması ve çevrimdışı düzeltilmesi gerekiyor.

Merhaba.

D diskini çıkardığımda da asıl problem olan, cihazın 15-20 saniye boyunca donup sonra devam etmesi sorunu yaşanmaya devam ediyor. Ama bence, sorunun SSD'nin kablolarından olduğu konusunda haklısın. Onları değiştirip deneyeceğim.

Sanırım yaşadığım sorunun sebepleri ile makinenin verdiği mavi ekranın sebepleri farklı.

Yardımın için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı