RTX 3060 sistem donuyor

SadaceKyroth

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Yazılımcı ve Tasarımcı
RAM
16
Ekran kartı
306012GB
İşlemci
7500F
Merhaba, son zamanlarda bilgisayarım donmaya başladı. Dün Metro 2033 Redux oynarken, arkada Google ile işlerim varken dondu ve beklememe rağmen geri gelmedi. Ben de sistemi güç tuşuna 5 saniye basarak aniden kapattım. Çözüm yolu ararken PC'm geri gelmiyordu çünkü sonrasında PC'yi geri açmadım, güç tuşunu kapalıya aldım. Bu sabah PC'yi açtım ve Metro 2033 last light Redux'a girdim. Bayağı oynadım, sonra dondu fakat 4-5 saniye sonra geri geldi. Ben de devam ettim. 20-25 dakika önce tekrar dondu. Oyunun içindeyken 20 dakika bekledim, sonra tekrardan güç tuşuna 5 saniye basarak kapattım. Şimdi bunu bilgisayardan yazıyorum. Aklıma türlü türlü senaryolar geliyor. Ekran kartıma mı, işlemcime mi bir şey oldu acaba diyorum. Birkaç gün metro oyunlarına girmeyeceğim. Sorunum devam ederse yazacağım. Bilgili arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim.

Ekran kartı sürücüm güncel.
Windows sürümüm 24H2.

@SadaceKyroth Disklere Error Scan taraması yapın. Health ile de sağlık durumlarına bakın. Sonuçları paylaşın.

Ekran görüntüsü 2025-03-10 013516.png Ekran görüntüsü 2025-03-10 012929.png

Diskte herhangi bir sorun yok.
Ekran karti surucusunu guncelledikten sonra mi yasaniyor bu olaylar? Yoksa guncellemeden önce de var miydi?

2 3 gün önce 23H2'den 24H2 geçtim ve yeni NVIDIA driver güncellemesi gelmişti 3 aydır güncelleyemiyordum siyah ekran sorunu vardı ikisini 4 saat ara ile güncelledim önceden yoktu normalde başka oyunlarda giriyorum ama sadace metro serisinde yaşandı bu olaylar önceden Epic Games'ten oynamıştım olmamıştı.

Hocam ısılar ne durumda?

Max 77.

2 3 gün önce 23H2'den 24H2 geçtim ve yeni NVIDIA driver güncellemesi gelmişti 3 aydır güncelleyemiyordum siyah ekran sorunu vardı ikisini 4 saat ara ile güncelledim önceden yoktu normalde başka oyunlarda giriyorum ama sadace metro serisinde yaşandı bu olaylar önceden Epic Games'ten oynamıştım olmamıştı.

Max 77.

Sadece metro serisinde yasandiysa oyun dosyalarinda sıkıntı olabilir. Diger oyunlarda herhangi bir sorun yoksa.
Anladigim kadariyla guncellemeden once yasanmiyordu guncellemeden sonra yasanmaya baslamis degil mi? Biraz karisik yazmissiniz cunku.

Anladigim kadariyla guncellemeden once yasanmiyordu guncellemeden sonra yasanmaya baslamis degil mi? Biraz karisik yazmissiniz cunku.

Emin değilim. Önceden hiçbir oyunda donma sorunu ile karşılaşmadım. Önceden oynadığım zaman işlemcim i3 10105'di, RAM'im 8'di, M.2'im farklıydı, Windows 10 kullanıyordum. Bir sürü etken var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı