RTX 3060 sistem düşük oyun performansı

İşletim sistemi
Windows 10

letsgomen55

Decapat
Daha fazla  
Laptopla üç adet oyun oynadım; AC Odyssey, Metro Exodus ve Supraland.

Supraland akıcıydı, 110 FPS alıyordum. Ciddi drop sorunları yaşadığım oyun AC Odyssey'di, onun optimizasyon sorunu varmış. Valhalla bile daha optimize çalışıyormuş, o yüzden tamam dedim. Metro'nun da başında sabit alıyordum ama ara sıra ekran kartı %59'a düşüyor, işlemciyse %40'ın üstüne çıkıyor ve 49'a kadar düşüyor FPS ama genelde 60-70 bandında takılırken oluyor.

Tek kanal RAM var, o yüzden olabilir mi? Optimus teknolojisi var bir de ama istediğiniz zaman kapatabiliyorsunuz iGPU modunu Armoury Crate'den.

Tek kanal RAM etkiler tabii ki. Ekran kartı ve işlemci sıcaklıkları da etkili sıcaklıkları paylaşabilir misiniz?

Herhalde Metro Exodus ile bir optimizazyon sorunu vardı başka bir oyun deneyin orada da kasıyorsa ya da drop giriyorsa bir bakıma gönderin.

Tek kanal RAM etkiler tabii ki. Ekran kartı ve işlemci sıcaklıkları da etkili sıcaklıkları paylaşabilir misiniz?
90'ı görmüyor. Dengeli de işlemci maks 85. GPU 83. hatta bazen 80 e 81 bile oluyor.
Muhtemelen sorun tek kanal RAM'den kaynaklı.
Ekran kartı bazenleri %99'u görüyor ama DLSS kapalıyken ama drop yine devam ediyor.

90'ı görmüyor. Dengeli de işlemci maksimum 85. GPU 83. hatta bazen 80'e 81 bile oluyor.

Ekran kartı bazen %99'u görüyor ama DLSS kapalıyken ama drop yine devam ediyor.

Ya oyunun kurulu olduğu diskte sorun var ya da tek kanal RAM'dan dolayı drop oluyor.

90'ı görmüyor. Dengeli de işlemci maksimum 85. GPU 83. hatta bazen 80'e 81 bile oluyor.

Ekran kartı bazen %99'u görüyor ama DLSS kapalıyken ama drop yine devam ediyor.

DLSS ekran kartı kullanımı düşürüyor diye duydum eğer DLSS kapalıysa oyun ayarlarını Ultra'ya çeker misin ekran kartı kullanımının %99 olması lazım. Bir de acilen RAM'i 16 GB yapmalısın.
Şu anda çözüm RAM gibi duruyor sıcaklıklar normal denebilir bu sıcaklara göre.

Dediğini yapsam bile gene ufak FPS düşmeleri oluyor. Ram'im 16GB tek model. İmzamdaki notebook. Aletin donanımsal bir soruna sahip olduğunu düşünmüyorum. Zira az daha hafif oyunlarda stabil FPS alıyorum Supraland gibi. @Bunnys
Ya oyunun kurulu olduğu diskte sorun var ya da tek kanal RAM'dan dolayı drop oluyor.
Sanmam m.2 SSD gayet iyi çalışıyor boot süresi tatmin edici.

O zaman RAM'i satıp 8x2 alırsanız sorun düzelir.

O zaman RAM'i satıp 8x2 alırsanız sorun düzelir.
Şöyle düşünmeye başladım. Düşük oyunlarda sıkıntı yok çünkü GPU'nun kendini çok kullanmasına gerek olmadığı için drop yok. Ama Metro Exodus ve AC Odyssey'de drop yememin sebebi çift kanal RAM olmadığından GPU'ya tam yükün verimli binememesi diye düşünüyorum. Siz e düşünürsünüz ? @ArthurMorgan33

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…