RTX 3060 sistem FiveM'de 30 FPS veriyor

İşletim sistemi
Windows 10

oymakdeniz

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3060 12GB
İ5 9400F
8GB RAM
RAM
DDR4 8GB
Ekran kartı
rtx 3060 zotac 12gb
Anakart
h310m pro vdh plus
İşlemci
i5 9400
Arkadaşlar selam RTX 3060 12 GB bir model var bende, i5 9400 ve 8 GB RAM var.
Geçen senelerde oynarkende performans düşüktü fakat kötü değildi o kadar 2023 ve 2024 başları FPS'im 60 falan bazen daha yukarıda olurdu FiveM'de ama şu an 30'dan yukarı çıkmıyor. Ayrıca GPU %30-35 yukarısına çıkmazken CPU'da %90'dan aşağı inmiyor.
Arkadaşımında RTX 3060'ı var ama o 100-120 FPS arasında oynuyor.
Yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden iyi günler, teşekkürler.

Intel işlemcileri hiç bilmiyorum ama kullanım değerlerin darboğazı işaret ediyor. Grafikleri yükseltirsen ekran kartına yük bindirebilirsin. İşlemcin yetersiz kalıyor yüksek ihtimalle, işlemci değişmekten başka pek bir çözüm yok.

Hocam eskidende denedim yükseltmek pek işe yaramıyor farklı bir yöntem yok mu?

Dediğim gibi Intel bilmem ama çok yeni bir işlemci değil gibi, arkadaşımda da var oradan biliyorum. İşlemci değiştirmeniz lazım darboğazı başka türlü önleyemezsiniz.

Hocam anakartıda değişmem gerek o halde bana uygun fiyatlı olabilecek birbiriyle uyumlu anakart + işlemci ne almalıyım Ryzen önerin varsa da olur onlar daha uyguna geliyormuş.

1050'Ti kullanıyorum. i5 9400F var. H310M Pro M.2 Plus anakart var. 16 GB RAM var. Ben nasıl 100 FPS üstü alıyorum. her şey para değil sanırım.

En ucuz şekilde seçmeye çalıştım.

Bu arada 8 GB RAM yetersiz gelebilir genel olarak öyle zaten.

En ucuz bu var sanırım, uyumluluk konusunu bilmiyorum ama.

İşlemciye bütçe çıkamam dersen 5500 var ama sarı siteden uyguna 5600 bulursun. Yerinde olsam öyle yapardım eğer çıkmazsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…