RTX 3060 sistem oyunlarda düşük FPS veriyor

furkanozsoy22

Hectopat
Daha fazla  
RAM
G.Skill 3200mhz
SSD veya HDD modeli
500gb m2 ssd kioxia
Ekran kartı
Rtx 3060 12gb
Anakart
ASUS Prime B450M k 2
İşlemci
Ryzen 5 5600
Merhaba. Yeni bir PC satın aldım sistem tam anlamı ile şu şekilde;
  • RTX 3060 12 GB.
  • Ryzen 5 5600.
  • ASUS Prime B450M k 2
  • G.Skill 8x2 3200MHz RAM.
  • 500GB M.2 SSD.
Sistem F/P ürün olduğu için işlemci stok fan kasa arkası 1 fam kasa önünde de 1 fan bulunuyor. YouTube videolarında örnek vermek gerekirse Warzone'da adam DLSS quality de 150 FPS alırken ben her şey Low da 90 100 120 arası FPS değerleri almaktayım. Tom Clancy's Rainbow Six: Siege'de adam 350 civarı FPS alırken ben 200 civarları almaktayım. Çözümü bulunmakta mı yoksa sistem ısındığı için mi düşük perfornmans vermekte? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
olaya bu şekilde bakmamak lazım bileşenleriniz aynı olmayabilir ekran kartını farklı modelleri arasında bile bu farkları yaratan kartlar var

Olaya bu şekilde bakmamak lazım bileşenleriniz aynı olmayabilir ekran kartını farklı modelleri arasında bile bu farkları yaratan kartlar var.

Adamın sisteme bakıyorum sadece anakart farklı o kadar onun dışında aynı sisteme sahibim. Sizin önerebileceğiniz PC soğutma fan vs varımdır?

Güç seçeneklerinden yüksek performans seçtiğinize emin misiniz? Birde ayarları en yüksekte kullanın en düşükte değil.

Nvidia denetim masası 3D ayarlarınızı atar mısınız?
Bios sürümünüz güncel değilse güncelleyin
Ekran kartı sürümünüz güncel değilse güncelleyin.

2x8 GB RAM desteğini yaparsın FPS artışını görürsün.
2x8 3200mhz ram kullanmaktayım

Güç seçeneklerinden yüksek performans seçtiğinize emin misiniz? Bir de ayarları en yüksekte kullanın en düşükte değil.

NVIDIA Denetim Masası 3D ayarlarınızı atar mısınız?
BIOS sürümünüz güncel değilse güncelleyin.
Ekran kartı sürümünüz güncel değilse güncelleyin.

Bitsum highest performans kullanıyorum. Eski kafa olduğum için ayarları düşükte kullanıyorum. Yükseltmeyi deneyeceğim.

Dosya Ekleri

• nvidia1.PNG
    nvidia1.PNG
    14,2 KB · Görüntüleme: 30
  • nvidia2.PNG
    nvidia2.PNG
    14,6 KB · Görüntüleme: 35
  • nvidia4.PNG
    nvidia4.PNG
    15,8 KB · Görüntüleme: 23

Technopat Haberler

Yeni konular