RTX 3060 sistem oyunlarda düşük performans veriyor

Dyflinn

Hectopat
Yer
Sandalye
Daha fazla  
Merhabalar

Masaüstü bir sistemim var normalde çok fark etmiyordum ama bu aralar fark ettiğim bir konu oldu, GTA 5 üzerinde test ettim bunu. İnternetteki videolarda aynı GPU ve CPU olan sistemlerin açık alanlarda bile en az 130-140 FPS aldığını gördüm. Bende ise kapalı alanlarda bile en fazla 120 FPS, açık alanlarda ise bazen 70'lere bile düştüğünü gördüm. Genel olarak sürücülerimi güncellerim. İnternetten NVDIA Control panelinden birkaç video da izledim oradaki ayarları yaptım, eksik sürücülerim varsa güncelledim ama pek bir değişim olmadı hala aynı FPS değerlerini alıyorum. Arada en fazla 10 15 FPS fark olsa anlayabileceğim bir miktar ama neredeyse 40 50 FPS gibi bir miktar fark olunca acaba bazı şeyleri yanlış mı ayarladım diye düşündüm. Aradaki FPS farkı sizce normal mi?

Sistemim:
GIGABYTE GeForce RTX 3060 EAGLE OC 12G
GIGABYTE H610M H 3200MHz Anakart
Intel i5 12400F
CORSAIR 8+8GB Vengeance LPX Siyah 3200MHz

Son düzenleme:
Ram (yazmamışsınız) düşük değilse; referans aldığıız video ile aranızda çözünürlük farkı olabilir.

MSİ Afterburner ile işlemci ve ekran kartı kullanımına bakmanızı öneririm hocam

Ram (yazmamışsınız) düşük değilse; referans aldığıız video ile aranızda çözünürlük farkı olabilir.
Şimdi yazdım hocam, çözünürlük genel olarak hepsinde aynı 1080P üzerinden baktım. Benim monitörümde 1080P.

MSİ Afterburner ile işlemci ve ekran kartı kullanımına bakmanızı öneririm hocam
Hocam Nvdia uygulaması ile baktığım zaman ekranın kartının 95 ile 100 arasında, işlemci ise 50 60 gibi değerlerde geziyor.

Görev yöneticine girip, performans kısmında ramlerin çalıştığı MHz değerine bakabilir misiniz, ne olarak çıkıyor?

Birde ekran kartı sürücünüz güncel mi?

hocam tüm oyunlarda varmı bu sorun

Hocam meraktan soruyorum GTA 5 crack mi?

hocam tüm oyunlarda varmı bu sorun
Çoğunda var diyebilirim, genel olarak baktığım videolarda ve oynadığım oyunlarda garanti bir 10 20 FPS fark oluyor, sanırım GTA 5 ve Cyberpunk FPS farkının en fazla oldukları oyunlar.

Hocam meraktan soruyorum GTA 5 crack mi?
Hayır Steam versiyonu.

Görev yöneticine girip, performans kısmında ramlerin çalıştığı MHz değerine bakabilir misiniz, ne olarak çıkıyor?

Birde ekran kartı sürücünüz güncel mi?
Evet daha bugün güncelledim ekran kartı sürücüsünü, görev yöneticisi böyle, bugün biosta baktığım zaman doğru mhz değerlerinde çalışıyor olarak gözüküyordu.

RAM sorunu gibi geldi bana.
16 GB değil mi toplamda ? 8GB ise yetmeyecektir.

Eğer dual kit kullanmıyorsanız; çakışma olabilir. Slotları değiştirin Birini 1. diğerini 3. ye takın gibi...

RAM ler farklı Mhz de çalışıyor olabilir. Onu kontrol edin.

Ramler istediğimiz Mhz'de çalışmıyormuş. Sorunun kaynağı belli oluyor gibi.
Biosa girip XMP1 profili açık değilse açar mısınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…