RTX 3060 sistem Valorant'ta 200 FPS'i zor görüyor

muhammed g

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
Fury Beast DDR4 8GB
SSD veya HDD modeli
512 GB HDD
Ekran kartı
RTX 3060
İşlemci
i5 10400F
Yeni ekran kartı aldım. 3060, işlemci Intel i5 10.nesil 10400F, PSU GF serıes GF700 watt, stok fan, Valorant'ta 200 FPS zor görüyorum. Diğer ekran kartımda 230 falan görüyordum GTX 1660 GTX super.

Valorant işlemci ağırlıklı bir oyun. İşlemcinizim önbelleği ne kadar fazla ise o kadar fazla FPS alırsınız.Gpu ile çok alakası yok.

Aldığınız FPS değerli de o CPU'ya göre normal.

Valorant tarzı FPS oyunları L3 önbellek kullanıyor. İşlemcinizin gücünü ve L3 önbellek miktarını göz önünde bulundurursak aldığınız FPS normal. GPU'nun pek bir etkisi yok.

Kartı almadan önce danışman gerekiyordu. GPU yükselttiğin için artık tekli çekirdeğe daha fazla yükleniyor, L3 cache de düşük olduğundan aldığın değerler normal.

Gayet normal Valorant devamlı güncelleme alan bir oyun. Her güncellemeyle ağırlaşıyor. Yeni karakterler ve mapler ekleniyor. FPS de artış veya azalış olabilir. Burada ekran kartından çok işlemcin önemli çünkü Valorant işlemciye ekran kartından çok yükleniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…