Merhaba, ASUS TUF Gaming A15 FA507RM. 315 bir yıllık bir laptopum var. İlk aldığımda Valorant'ta 180-250 arası bir FPS alıyordum ( düşük ayarlarda). Oyun gayet akıcıydı. Son zamanlarda feci bir drop var. Oyunda skill kullanıldığında ya da birden fazla adam çıktığında falan FPS düşmesi yiyorum. FPS'im 144 altında iniyor. Bilgisayarı temizlettim termal macunu yenilettim. Sürücüleri güncelledim. Bir sürü FPS düşmesi videosu izledim ama çözüm olmuyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
İşlemci: AMD Ryzen 7 6800H with Radeon Graphics 3.20 GHz
RAM: 16 GB
Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 3060 laptop GPU
Depolama: 500 GB SSD ( 324 GB boş yer var )
Ekran: 144 Hz
İşletim sistemi: Windows 11 Home Single Language
Yani sistemim yeterli gözüküyor. Akıcı olan oyun bir anda akıcılığını kaybetti. Ama bir çözümü olmalı ya.
@Yener K. Yener Bey merhaba, yaşadığım soruna tek kanallı 16 GB RAM'in sebep olduğunu düşündüm. Acaba siz ne düşünüyorsunuz? Bir de laptopuma 16 GB bir RAM daha taksam bu sorunu çözebilir miyim? Çözebilirsem uygun bir RAM önerebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.
Çift kanal RAM ile bant genişliği daha fazla olur. Performansı etkiler. Valorant ise sıkıntı yapabilen bir oyun. Arada maalesef sapıtıyor. RAM tavsiye içinse CPU-Z ile Memory ve SPD sekmelerini atar mısınız?
Çift kanal RAM ile bant genişliği daha fazla olur. Performansı etkiler. Valorant ise sıkıntı yapabilen bir oyun. Arada maalesef sapıtıyor. RAM tavsiye içinse CPU-Z ile Memory ve SPD sekmelerini atar mısınız?