RTX 3060 sistem Witcher 3'te düşük ekran kartı kullanımı

MasterKing25

Kilopat
Yer
Erzurum
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kart: GALAX GeForce RTX 4070 Ti SUPER EX Gamer Beyaz V2 , İşlemci: Ryzen 5800X3D, Anakart: MSI Mag X570S Torpedo Max , Ram: Corsair Vengeance LPX 3600 Mhz 32 GB, Güç Kaynağı: Raijintek Cratos ATX 3.0 850W 80+ GOLD, Monitör: LG 27GN600-B, İşlemci Soğutucusu: Noctua NH-D15, Bilgisayar Kasası: Lian Li Lancool 207 Beyaz, Klavye: Glorious GMMK 2 (96%) Full Size - Beyaz, Mouse: Glorious Forge (Blue) Wireless, Kulaklık: HyperX Cloud III Wireless
Merhaba. Ryzen 3600XT işlemciye ve ASUS TUF RTX 3060 (12 GB) LHR model ekran kartına sahibim aşağıda da gördüğünüz gibi ekran kullanımı %76'da seyrediyor hatta bazen %50'lere geriliyor. Bu sorun bir de bende mi var onu öğrenmek istemiştim? Ayrıca bu ekran görüntüsünde oyunun ayarları son ayarlarda RT dahil FPS bu yüzden bu kadar düşük soracak olan varsa onu da demiş olayım.

The Witcher 3 Screenshot 2022.12.30 - 18.12.14.84-min.png

27 fps çok düşük değil mi kanka ? 😳 Optimizasyon sorunu var sanki. O kart ile 60 fps üstü alman lazım.
Şimdi ben diyecektim önce davranmışsın hocam. Bir enteresanlık var.

Doğrusunu söylemek gerekirse evet optimizasyonu cidden çok kötü olmuş bu next-gen güncellemesinin ama optimizasyonu geçtim oyunda ki GPU kullanımı konusunda bir fikriniz var mı? Yani teknik konulardan o kadarda anlamıyorum optimizasyonun bu kadar kötü olması GPU kullanımına etki midir?

Klübe hoş geldin RTX 3060 ile Witcher oynayamayanlar klübü :D DX11 de oynadığında durum nasıl o daha düzgün ama o bile adamakıllı FPS vermiyor.
Hoşbuldum :D oyunun biliyorum dediğim gibi optimizasyon konusunda CDPR resmen CyberPunk v2 olayını yaşattı ama üstte dediğim gibi optimizasyonun GPU kullanımına etkisi var mı? Yani teknik konulara o kadarda hakim değilim ondan soruyorum :)

Doğrusunu söylemek gerekirse evet optimizasyonu cidden çok kötü olmuş bu Next-gen güncellemesinin ama optimizasyonu geçtim oyunda ki GPU kullanımı konusunda bir fikriniz var mı? Yani teknik konulardan o kadar da anlamıyorum optimizasyonun bu kadar kötü olması GPU kullanımına etki midir?

Hoşbuldum :D oyunun biliyorum dediğim gibi optimizasyon konusunda CDPR resmen Cyberpunk V2 olayını yaşattı ama üstte dediğim gibi optimizasyonun GPU kullanımına etkisi var mı? Yani teknik konulara o kadar da hakim değilim ondan soruyorum :)

Oyun bozuk dostum ya 1.32'ye döncen ya da DX11 de Ultra+ a çekip çimen görünme mesafesini kıscakcsın 1.32 de ise Full+ Full grafik modları ile de oynarsın oyunu.

Doğrusunu söylemek gerekirse evet optimizasyonu cidden çok kötü olmuş bu next-gen güncellemesinin ama optimizasyonu geçtim oyunda ki GPU kullanımı konusunda bir fikriniz var mı? Yani teknik konulardan o kadarda anlamıyorum optimizasyonun bu kadar kötü olması GPU kullanımına etki midir?

Hoşbuldum :D oyunun biliyorum dediğim gibi optimizasyon konusunda CDPR resmen CyberPunk v2 olayını yaşattı ama üstte dediğim gibi optimizasyonun GPU kullanımına etkisi var mı? Yani teknik konulara o kadarda hakim değilim ondan soruyorum :)
GPU kullanımı oyundan oyuna değişir. Ben bir oyunda %98 - %100 GPU kullanımıyla oynarken, aliens fireteam oyununda %70 GPU kullanımı ile oynuyordum, üstelik darboğaz yoktu. Demek ki o kadar kullanım yetiyor o oyuna.

GPU kullanımı oyundan oyuna değişir. Ben bir oyunda %98 - %100 GPU kullanımıyla oynarken, aliens fireteam oyununda %70 GPU kullanımı ile oynuyordum, üstelik darboğaz yoktu. Demek ki o kadar kullanım yetiyor o oyuna.
Bazı oyunlarda köküne kadar ultra da açsan durum gerçekten böyle ama witcher 3 next gen güncellemesi ray tracing vs. aldığı için %95-99 arası kullanım beklemek normal hocam.

Bazı oyunlarda köküne kadar ultra da açsan durum gerçekten böyle ama witcher 3 next gen güncellemesi ray tracing vs. aldığı için %95-99 arası kullanım beklemek normal hocam.
Ayriyeten aldığı fps, gpu kullanıma göre çok düşük. Ultra ray tracing açıksa normal diyeceğim, ama o zaman da gpu kullanımı %70 kalıyor. Ultra ray tracingde %70 kullanımda kalıyorsa niye fps düşük? Sıkıntıları var muhakkak oyunun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı