RTX 3060 sistemde 2K monitöre geçmek FPS düşürür mü?

İşletim sistemi
Windows 11

hitcan

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X
Ekran kartı: GIGABYTE GeForce RTX 3060 2.0 EAGLE 12GB 192Bit
RAM: Gskill 32GB (2x16GB) DDR4 4000MHz CL18
Anakart: MSI B550 GAMING GEN3
SSD: Samsung 970 EVO Plus NVMe™ M.2 SSD 1TB
Meslek
Tıbbi Görüntüleme Teknikeri
RAM
Gskill 32GB (2x16GB) DDR4 4000MHz CL18
Ekran kartı
GIGABYTE GeForce RTX 3060 2.0 EAGLE 12GB 192Bit
Anakart
MSI B550 GAMING GEN3
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600X
Bende şu an 1080p 75Hz bir ekran var, 2K ekrana geçmek istiyorum FPS'im düşer mi? Şu an AC Valhalla da en yüksek ayarlarda 80-90 FPS civarı alıyorum bu ekranla, 2K 144Hz da kaç FPS olur düşer mi artar mı?
İşlemcim ve ekran kartım şu an 70 derece civarı ısınma artar mı?
Genelde hikayeli oyunlar oynuyorum.

Bu video az çok bilgi sahibi yapabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Ben aynı oyunlarda daha iyi FPS alıyorum valla bu adamınkinde bi sıkıntı var sanki

Hocam vallahi ben 3060'i 2K monitor ile kullanıyorum 1,5 senedir (12 GB)lik versiyon.
En yuksek sicaklik 75 dereceyi goruyorum otomatik fan ayarinda hiç yukseltip alcaltmadim.
1440 p yuksek ayarlarda oynuyorum cogu oyunu. Optimizasyon sikintisi olmayan oyunlari yag gibi 80 FPS ustunde oynuyorum.
Siz yine de 2K monitor gelecege yatirim olarak alin ileride ekran karti guncellersiniz.
1080P'ye oranla muthis goruntu deneyimi sunuyor. Saygilar.

Ekran kartını minimum RTX 4070'e falan yükseltmeyi düşünmüyorsan evet 1080P'de kalman en sağlıklısı.
2K da fps artışı görenler felan olmuşda hocam forum da ondan sordum ya ekran kartı daha iyi besler demişler beni ekran kartı da 12GB yükseltmeyi düşünmüyorum

Ben aynı oyunlarda daha iyi FPS alıyorum valla bu adamınkinde bi sıkıntı var sanki
Capture Card ile çekmediyse videodan dolayı FPS düşmüş olabilir. Fakat siz çözünürlükler arasındaki FPS farkına baksanız yeter.

Hocam FPS düşürür diyenler de var çok karasız kaldım ya keşke bi test edebilsem programla felan

Her oyunda en yüksek ayarlarda en az 60 FPS almak istiyorum 2K ekran ve bu sistemle alabilir miyim rahat bir şekilde?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…