RTX 3060 sistemde %99 FPS düşük

İşletim sistemi
Windows 11

Rockat

Centipat
Daha fazla  
Ekran kartı
Nvidia Geforce RTX 3060
İşlemci
İntel Core İ7 11.Nesil
Merhaba 8 aydır oyunlarda gayet akıcı bir şekilde çalışan laptopumda droplar olmaya başladı. FPS değerimde şimdilik bir sorun yok ama %99 FPS değerimde iyi bir performans alamıyorum ve bu da oyunun akıcılığına ket vuruyor. Bunu nasıl çözerim? Ekran kartı Driver'ı güncel ve bilgisayara da yeni format atıldı. Dediğim gibi eskiden böyle bir sorun yaşamıyordum.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (2).png
    Ekran Görüntüsü (2).png
    3,7 MB · Görüntüleme: 62
  • Ekran Görüntüsü (3).png
    Ekran Görüntüsü (3).png
    3,6 MB · Görüntüleme: 60
Merhaba 8 aydır oyunlarda gayet akıcı bir şekilde çalışan laptopumda droplar olmaya başladı. FPS değerimde şimdilik bir sorun yok ama %99 FPS değerimde iyi bir performans alamıyorum ve bu da oyunun akıcılığına ket vuruyor. Bunu nasıl çözerim? Ekran kartı Driver'ı güncel ve bilgisayara da yeni format atıldı. Dediğim gibi eskiden böyle bir sorun yaşamıyordum.
En son bakım ve macun yenilemesi ne zaman yapıldı?

En son bakım ve macun yenilemesi ne zaman yapıldı?
2 ay önce bakıma yollamıştım ürün gayet iyi çalışıyordu o zaman. İki, üç hafta sonra birden Cyberpunk'ta GPU'da 85 derecelere giden sıcaklıklar gördüm. Galiba fanda bir arıza var diye düşündüm (Çünkü sol hava çıkışından hava gelmiyordu) ama sınavlarım olduğu için bilgisayarı tekrar veremedim ondan 2 3 hafta sonra da tekrar Cyberpunk'a girdim bu sefer de sıcaklık 75 derecelerde kalmaya başladı ama oyun 50 fps'lere düştü ve bu performans düşüşü tüm oyunlara sirayet etti. Ben de üç gün önce bilgisayarı garantiye verdim ve bir sorun olmadığını söyleyip bilgisayarı tekrar temizleyip bana verdiler. Fan kısmı düzelmişti ama performans kısmı aynıydı. Bu sefer kendim format attım ve FPS kısmı düzeldi gibi ama %99 FPS kısmı böyle kaldı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı