RTX 3060 sistemde CPU ve GPU tuhaf kullanılıyor

TextRed

Hectopat
Sistemim RTX 3060, i5 11400F, 24 GB RAM (16x1 ve 8x1), 512 GB SSD (W11 burada kurulu), 2TB hard diske sahip. Direkt konuya giriyorum; örnek olarak CS2'yi vereceğim. Oyunun lobisinde GPU kullanımı %100'e, CPU ise %70'lere çıkabiliyor ama oyuna girince GPU ve CPU kullanımları %20 ve %30'lara kadar düşüyor. Bu da düşük FPS almama sebep oluyor.

Sisteme yeni format attım (formattan önce de böyleydi). Sadece Discord, Steam ve CS2 kurdum ama diğer tüm oyunlarda da kaynaklar kullanılmıyor diye düşük FPS alıyorum. Nasıl çözeceğiz? Muadil sistemler 300 FPS'lere çıkıyor (oyunu full ayarlarda oynuyorum).

Denetim Masası > donanım ve ses >güç seçenekleri.
"Yüksek performans" planını seç.
Eğer "yüksek performans" zaten seçili ise, "gelişmiş güç ayarlarını değiştir" bölümüne gir CPU'nun minimum işlemci durumunu %100 yap.

Windows güç planını performansa çekmeyi deneyin

Halihazırda ayarlarım böyle

Başlat menüsüne “sistem performansı” yaz ve gelişmiş sistem ayarları'na git.
“Performans” kısmında “en iyi performans için ayarla” seçeneğini işaretle. bide bunu dene

Halihazırda ayarlarım böyle.

Ayarlar-Sistem-Aç/Kapa-Enerji tasarrufu orda "her zaman enerji tasarrufunu kullan" var kapatın onu

Başlat menüsüne “sistem performansı” yaz ve gelişmiş sistem ayarları'na git.
“Performans” kısmında “en iyi performans için ayarla” seçeneğini işaretle. bide bunu dene
Bu 2 dediğin ayarlar sistemi kötü olanların işine yarar benim sistemin iyi ama kaynaklarım kullanılmıyor dostum

Bu 2 dediğin ayarlar sistemi kötü olanların işine yarar benim sistemin iyi ama kaynaklarım kullanılmıyor dostum.
o zaman
  • GeForce Experience'ı aç ve sürücü güncellemesini kontrol et.
  • sürücüleri temizle: display driver uninstaller (DDU) gibi bir araçla eski sürücüleri tamamen kaldır.
  • NVIDIA'nın en son sürücüsünü indir ve temiz kurulum seçeneğiyle yükle.

Format lı pc zaten hocam driver yükleyip girdim oyuna

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…