Çözüldü RTX 3060 sistemde Farming Simulator 22'de FPS düşüşü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
Kırklareli
Daha fazla  
Meslek
Elektrik Elektronik
Merhaba arkadaşlar, neredeyse bir yıldır bu sorun ile uğraşıyorum. Eski sistemimde de aynı sorun vardı elimden ne geldiyse yapmama rağmen bu oyunu rahatlıkla oynayabilmiş değilim. Benim gözümden kaçan bir şey mi var bilmiyorum destek olur musunuz?

Sistem bilgileri:
Windows 11 22H2.
Gigabyte H610M DDR4(BIOS güncel)
i5 12400.
RTX 3060.
2x8GB 3200 MHz RAM.
Kingston 500 GB NVMe SSD.
Kingston 240 GB SATA SSD (oyun burada kurulu)
Seagate 2TB 5400 RPM HDD.

Yaptıklarım:
BIOS güncellemesi var mı kontrol ettim. BIOS güncel.
NVIDIA driverlarını sildim temiz kurulum yaptım en son güncel driver yüklü.
NVIDIA eski sürücüleri denedim değişen bir şey olmadı.
Grafik kartını NVIDIA Denetim Masası'ndan yüksek performans seçeneğine aldım düzelme olamyınca geri normal moda çektim.
Oyundan grafik ayarlarını düşürmek bir işe yaramıyor.
Oyunu HDD'den SSD'ye taşıdım bir şey değişmedi.(dosya doğrulama yaptım)
Oyunu DX12'den DX11'e alarak denedim düzelmedi.
Oyunda yeni kayıt açarak sıfır profil sıfır mod olarak denedim düzelmedi.
Sıcaklıklar ile ilgili bir sorun yok.
BF5 BF1 GTA V gibi oyunlarda hiçbir sorun yaşamıyorum. Şu an oynadıklarım arasında tek sorun yaşadığım oyun Farming Simulator 22 sorunu görmeniz için FS22 ve GTA V'den videolar çektim.

İlk önce sorun yaşadığım oyun:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hiçbir sorun yaşamadığım GTA V:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (493).png
    1,9 MB · Görüntüleme: 515
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Konu biraz hortlatılacak ama arazi "detaylandırma mesafesi" bu soruna neden oluyor sanırım.
Bu ayarı değiştirdiğim anda düzeldi oyun 0 donma kasma şu an.
Oyunun optimizasyonu sorunlu. MSAA açıksa kapatmayı deneyin takılmalar azalacaktır.

Oyunun optimizasyonu sorunlu. MSAA açıksa kapatmayı deneyin takılmalar azalacaktır.
Neredeyse her şey düşükte.

Bakın en üstte "Donanım Profili" yazan seçeneği düşüğe almaya deneyin. Ayrıca DLSS açmayı deneyebilirsiniz. Bunun haricinde oyunun optimizasyonu sıkıntılı.

Bakın en üstte "donanım profili" yazan seçeneği düşüğe almaya deneyin. Ayrıca DLSS açmayı deneyebilirsiniz. Bunun haricinde oyunun optimizasyonu sıkıntılı.

Oyunda optimizasyon sorunu var bunu anlıyorum fakat. Birçok yayıncı izledim onlarda neden takılmıyor kasmıyor bu oyun onu anlamıyorum. Bir yayıncı RTX2060 kullanıyordu ve sorunsuz şekilde oynayabiliyordu bu oyunu. Sistem deneme testlerinde GT 1030 ile düşük ayarlarda takılma olmadan oynayanda vardı. Tek istediğim şey Steam'den parasını verip aldığım oyunu düzgünce oynayabilmek.

En düşük ayarlar.

Sadece DLSS açarak performans modunu seçtim.

Son düzenleme:
Bütün ayarları ultraya ya da high alın GPU %99 kullanımda olmalı. FPS'i daha düşük bir seviyeye sabitleyin 90 120 144 165 vb. İnşallah bir daha takılmayacaktır.

Bütün ayarları ultraya ya da high alın GPU %99 kullanımda olmalı. FPS'i daha düşük bir seviyeye sabitleyin 90 120 144 165 vb. inşallah bir daha takılmayacaktır.

Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. Sırasıyla yeni Save de 60/90/120/144 FPS de sabitleyerek denediğimde yüksek ayarlar 144 FPS en az takılmayı yaşadığım değer oldu fakat yeterli değil maalesef oyuna yeni ekipmanlar traktörler eklendikçe yine yüksek droplar girmeye devam ediyor.

@Mertcan39 konuyu hortlattığım için kusura bakmayın, sorunu çözebildiniz mi?

Hocam hiçbir şey yapmadan kendi kendine düzeldi. 2 kere NVIDIA güncellemesi geldi onunla ilgisi var mı bilmiyorum. Arkadaşım aradı geçenlerde fs kasmıyor sende denesene dedi girdim baktım sorunsuz çalışıyor.

Aynı sorunu yaşıyorum, daha düşük bir sistem fakat oyun için gayet yeterli. Darısı bizim başımıza o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…