Çözüldü RTX 3060 sistemde görüntü bozulmaları oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ultimumtelum

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, yeni bilgisayar aldım. Özellikleri şu şekilde:

Kod:
AMD Ryzen 5 5500 3.6GHz
GSKILL 16GB Ripjaws V Siyah 3600MHz.
MSI A520M-A PRO 4600MHz.
MSI GeForce RTX 3060 VENTUS 3X 12G.
MSI 23.6" MAG ARTYMIS 242C (165Hz)

Ekran görüntüsü veya fotoğrafını çekemiyorum. Çünkü mouse hareket ettiğinde veya 1-2 saniye içinde, kendi kendine kaybolan siyah görüntü bozulmaları oluyor. Ekran kartı güncel. Sorunun monitörden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum, çünkü monitörü laptopumla da kullanıyordum. DP kablosu ile direk GPU'ya bağlı, bu sorun ne anlamadım. Biraz korkutan bir şey.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Vallahi bende de yaşanıyor fotoğraflarını yakaladım şimdi bende post açacağım.

Aç hocam ben Reddit'te de birkaç yere post açtım olmazsa geri göndereceğim bakalım.

Bende resmini çekebildim.

Chrome'da donanım hızlandırmayı kapattım düzeldi.
Bana da yaşanıyor benim de 3060 12 GB ekran kartım var, bazen yeni sekme açtığımda falan fareyi hareket ettirdiğimde ekranın rastgele bir yerinde siyah bölgeler oluşuyor bir ara denk getirdim fareyi bıraktım öylece durdu tam fotoğrafını çekecekken telefondan gitti, ekranın orta üst kısmında geniş bir siyahlık vardı arkası hiç görünmüyordu Discord'da ekran açtığım arkadaşım onda hiçbir şey görünmediğini söylemişti neden yaşandığını hâlâ bilmiyorum.

Bana da yaşanıyor benim de 3060 12 GB ekran kartım var, bazen yeni sekme açtığımda falan fareyi hareket ettirdiğimde ekranın rastgele bir yerinde siyah bölgeler oluşuyor bir ara denk getirdim fareyi bıraktım öylece durdu tam fotoğrafını çekecekken telefondan gitti, ekranın orta üst kısmında geniş bir siyahlık vardı arkası hiç görünmüyordu Discord'da ekran açtığım arkadaşım onda hiçbir şey görünmediğini söylemişti neden yaşandığını hâlâ bilmiyorum.

Tam olarak aynısı hocam benim daha 1 aylık PC sende ne zamandır oluyor.

O anlattığın pek hayra alamet değil. Yüksek ihtimal GPU'da donanım sorunlar başlıyor. Servise yolla yenisi ile değişsinler.

İtopya'dan almıştım yazsammı onlara.

Anakart güncellemesi yapmadım bir de RAM'ler 3600MHz sanırım işlemci maksimum 3200 destekliyor bundan da kaynaklı olabilir mi?

Son düzenleme:
Vallahi bende de yaşanıyor fotoğraflarını yakaladım şimdi bende post açacağım.

Aç hocam ben Reddit'te de birkaç yere post açtım olmazsa geri göndereceğim bakalım.

Bende resmini çekebildim.

Chrome'da donanım hızlandırmayı kapattım düzeldi.

Dosya Ekleri

• IMG_20231023_190535.jpg
    IMG_20231023_190535.jpg
    105,2 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı