RTX 3060 sistemde GTA 5 düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 10
Öncelikle Aluu'nun dediği gibi darboğaz yapıyor muhtemelen işlemci nedeniyle. Çünkü %35 kullanım çok az. Çözümü ise darboğaza girmeyecek bir işlemci almak.

4K monitör alsan da 3060 ekran kartıyla 4K oyun oynayamazsın saçmalamış arkadaş. Darboğazı azaltmak için işlemciyi upgradeleyebilirsin.

Hangi işlemciyi almamı önerirsiniz pek alakam yoktur bu işlerle.

Gerçi doğru 3070 Olsa 4K oynardı
Bilmediğin konular hakkında yorum yapma lütfen 3070 4k kartı değil.

Ekran kartı kullanımı da olması gerektiği gibi darboğaz falan yok görev yöneticisine bakma bile zaten. Sisteminde sorun yok dostum.

Gta 5'in optimizasyonu da çok iyi değil zaten.

Ekran kartı kullanımı da olması gerektiği gibi darboğaz falan yok görev yöneticisine bakma bile zaten. Sisteminde sorun yok dostum.

GTA 5'in optimizasyonu da çok iyi değil zaten.

Aslında hem sevindim hem üzüldüm GTA 5'i yüksek FPS'le oynamayı isterdim ama sistemimde sorun olmaması iyi GTA 5'in optimizasyon sorununun olduğunu biliyorum fakat yine de RTX 3060 la 60 FPS alınca yine de sorayım dedim.

Aslında hem sevindim hem üzüldüm GTA 5'i yüksek FPS'le oynamayı isterdim ama sistemimde sorun olmaması iyi GTA 5'in optimizasyon sorununun olduğunu biliyorum fakat yine de RTX 3060 la 60 FPS alınca yine de sorayım dedim.
Msaa ayarı açıksa kapat fazla fps düşürüyor. Sıcaklıklar ve kullanım oranları normal ise sorun yoktur.

Ultra'ya çekicem diye de gördüğün her şeyi yükseltme bazı ayarlar görüntüye çok etki etmeden fazla fps düşürüyor.

MSAA ayarı açıksa kapat fazla FPS düşürüyor. Sıcaklıklar ve kullanım oranları normal ise sorun yoktur.

Aslında işlemciniz o kadar da düşük bir işlemci değil MSAA 8X ise onu 4Xe çekin görüntü ayarlarından o ciddi düşürüyor. Bir de Advanced Graphics kısmındaki ayarları da kapatın. Bende de 3060 var 120-160 fps arası alıyorum ultra ayarlarda.

Sıcaklık değerlerim normal.

Dediğiniz gibi MSAA 4X çektim şu an güzel gibi en azından 100FPS alabiliyorum yardımcı olan herkese teşekkürler.

Dediğiniz gibi MSAA 4X çektim şu an güzel gibi en azından 100FPS alabiliyorum yardımcı olan herkese teşekkürler.
Bak sorun yokmuş işte sisteminde. Bilgisi olmayan çok kişi yazıyor foruma maalesef. Yok işlemci değiş yok monitör al falan gerek yokmuş hiç birine.

Ayarlarınızın fotoğrafını atarsanız daha iyi olur belki biraz daha artar FPS'iniz. Advanced kısmını da atın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…