Merhaba PCH F6 sistem epey gündem olmuştu. ben de satın alanlardan biriyim. sistemden memnunum fakat bazen kullanırken enteresan sorunlarla karşılaşıyorum bu 5. oldu.
Öncelikle sistemden dediğim gibi memnunum her şeyi açıyor hiç bir sorun yok. Yukarıda bahsettiğim 5 sorun ise şunlar;
1) Mavi ekran (4 Ekim)
2) Mavi ekran (22 Ekim)
3) Mavi ekran (25 Ekim)
4) Rocket League oynarken bir anda oyun dondu, ekranın kontrastı arttı sanki çizgi film gibi oldu ve bilgisayar kendi kendini yeniden başlattı. (Tarihi bilmiyorum)
5) Mavi ekran (13 Kasım)
Ben de bu sorunu çözmek istiyorum çünkü sıfır bilgisayar aldım temiz windows kurdum orijinal lisanslı kullanıyorum. Crack virüs vesaire yok. Yalnızca bilgisayar bana ilk geldiğinde BIOS güncel değildi, hala güncel değil. Elektrik gider uğraşırım diye onu güncellemedim direkt UEFI windows kurdum. Minidump dosyalarını aşağıya bırakıyorum 4 mavi ekranın 4'ü de aşağıda. Yardımlarınızı bekliyorum.
Bu arada bir not eklemek istiyorum, bilgisayarı Vatan'dan sıfır aldım montajlı şekilde, kasa camı dışında hiç bir ürünün jelatini üzerinde değildi. Bu iade edilmiş ürünlerle toplanmış bir sistem mi yoksa montajlı aldım diye mi bilmiyorum.)
Teşekkür ederim wireguard niye sorun yapıyor anlamadım ama kaldırırım. Dün Memtest86 ile RAM testi yaptım hiç sorun bulmadı. BIOS güncellemesini elektrik gider vs diye yapmadım. Akşam HD Tune değerlerini paylaşırım buradan. Teşekkür ederim
XMP açık. Ben açtım ilk geldiginde 2400MHz falan olması lazımdı 3200'e çektim. Kapatıp denerim bugün. Minidumplarda RAM sebepli bir sorun yok sanırım sizin dediğinize göre. BIOS'u UPS falan olursa atarım aksi halde pek güvenmiyorum talihime.
@Umut Nas hocam tekrardan merhaba az önce bilgisayarı açtım. Normalde açılmadan hata verirdi. Bu sefer ilk kez cihaz açıldıktan 5dk sonra mavi ekran verip kapandı ama herhangi bir oyun vs de açmadım. Bu sefer verdiği hata kodu: MEMORY_MANAGEMENT'di. Yani bellek olabilir mi diye düşünüyorum test sorunsuz çıkmıştı. Onun da Minidump'ını buraya ekliyorum buyurun bakın ona da. Ben şimdi HD Tune ile yazma testi yapıyorum. Sonuçlarını paylaşırım. Daha sonra da XMP kapatıp bellek testini tekrarlarım. Teşekkürler.
Çeşitli hata dökümlerini, sistem bilgilerini, raporları bizimle paylaşmak için Google Drive'ı sıkça kullanıyorsunuz. Fakat gerekli izinleri vermediğiniz durumlarda dosyaya erişemiyoruz, bu da sorununuzun çözülme sürecini uzatıyor. Misal...
Çeşitli hata dökümlerini, sistem bilgilerini, raporları bizimle paylaşmak için Google Drive'ı sıkça kullanıyorsunuz. Fakat gerekli izinleri vermediğiniz durumlarda dosyaya erişemiyoruz, bu da sorununuzun çözülme sürecini uzatıyor. Misal...