RTX 3060 sistemde oyunlarda FPS dalgalanması

Baran Gölge

Hectopat
Yer
Marmaris
Daha fazla  
Selam dostlar, Omen15 model laptopta sahibim. RTX 3060, i7 10870h, 16 GB RAM, 500 GB SSD var laptopta. Hunt Showdown gibi ağır sistem gerektiren oyunlara girdiğimde FPS de dalgalanma oluyor(videoyu attım YouTube'a). Sıcaklık değerleri CPU 80,82 GPU 70,72 derecelerdeydi. Bazı arkadaşlar termal macun kurumuş dediler, termal macun yeniledim, soğutucu taktım. Sıcaklık değerleri şu an CPU 68 70, GPU 68 civarlarında fakat sorunum hala devam etmekte. Sorun neden kaynaklı olabilir yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.Genel olarak gözlemlediğim şey opera da takılırken 4.0 Ghz üstünde çalışıyor cpu fakat oyuna girince 4 e çıkamıyor

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Tam net göremedim ama 100 FPS'den 50'ye düşüp tekrar geri çıkıyor sanırım ve bu kasma hissi yaratıyor değil mi? Ekran kartının driveri güncel mi?

Tam net göremedim ama 100 FPS'den 50'ye düşüp tekrar geri çıkıyor sanırım ve bu kasma hissi yaratıyor değil mi? Ekran kartının driveri güncel mi?
Aslında fps yüksek dediğin gibi 120 fpslerde oynarken bir anda 50 ye düşüyor ve düşerken bu kasma meydana geliyor, videoda görünüyor zaten lag gibi bir şey. Geforce experience de bir güncelleme mevcut fakat indirirken hata veriyor. Onun dışında aygıt yöneticisinden bakıyorum herhangi bir ünlem yok.

Şarjda mı oynuyorsunuz? Güç tüketimi modunuz nedir?
Her zaman şarjda oynuyorum ve nihai performans olarak ayarlı.

DDU ile mevcut driveri kaldırıp güncel driveri yüklemeyi deneyin belki faydası olabilir.

Buradan indirmiştim zaten güncel değil diye tekrar indirdim fakat aynı sürümü indiriyor.

Hemen hallediyorum, geri dönücem.

Ayrıca sizden ricam bütün driverların güncel olup olmadığını kontrol edebileceğim güvenli bir yöntem var mıdır?

Son düzenleme:
Chipset driverları için: Intel® Driver & Support Assistant
Nvidia için: Sürücü Güncellemeleri ve Optimum Oyun Ayarları
Touchpad vs için tam modelinizi aratarak HP'nin sitesinden bakabilirsiniz.

Hepsini gösteren program var mı bilmiyorum fakat ben tek tek sitelerinden bakıyordum parçalarımın driver sürümlerini.

Hepsini gösteren program var mı bilmiyorum fakat ben tek tek sitelerinden bakıyordum parçalarımın driver sürümlerini.
Değişen hiçbir şey olmadı intel ve nvida sürücülerini sildim tekrar kurdum en güncel sürümlerini fakat sıkıntı devam ediyor. Oyunda fps düşüşü yaşadığım an alt tab atıp görev yöneticisine bakıyorum İşlemci 2.55 1.90 a düşüyor hızı. Ayrıca klima altında oynadım sıcaklığı düşükken bile sorun aynı şekilde seyrediyor.

Bu da opera ve discord açıkken

Chipset driverları için: Intel® Driver & Support Assistant
Nvidia için: Sürücü Güncellemeleri ve Optimum Oyun Ayarları
Touchpad vs için tam modelinizi aratarak HP'nin sitesinden bakabilirsiniz.
.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…