RTX 3060 sistemde Path of Exile 2 çöküyor

İşletim sistemi
Windows 11

Uzayra

Centipat
RAM
32 GB
Ekran kartı
RTX 3060
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600 3.5 GHz 35MB AM4
Path of Exile 2 oynuyorum. Oyun şehirler arası teleportta çöküyor. Çöktüğü gibi de ekrandan çıkamıyorum. RTX 3060 ekran kartım var. Mesele sistemde değil çünkü bunu başka oyunlarda yaşamadım. Sadece aranızda oyunu oynayıp bu durumu yaşayan var mı?

Aynı donanım ve aynı problemi yaşıyorum.

3060 12gb ekran kartı
Ryzen 5 5600G işlemci
16gb ram
1TB SSD

En düşük ayarlara çektim
Vulkan denedim
Dx12 denedim
Dx11 denedim
DLSS açık & kapalı denedim
Nvidia app sildim & yükledim denedim

Geçmiyor, geçmiyor, geçmiyor...

Ne yaptıysam olmadı. Loading ekranında donuyor, mouse hareket ediyor fakat nafile, hiçbir şey yapamıyorum. Power'dan kapatmam gerekiyor pc'yi.

Vulkana geçince bu azaldı (çözülmedi hala yapıyor günde 3-5) ama bu kez de char tp oluyor. Sürekli bir kasma, ışınlanır gibi hareketler. FPS drop gibi. FPS sabitledim yine aynı şey. Ne yaptıysam geçmedi. Tam dedim ki foruma yazayım, yaşayanlar yazmış.

Vulkan'a geçmek de fayda etmiyor bende. Yarim saatte ya da bir saatte 1-2 defa oyun donuyor sürekli kasadan bilgisayarı kapatıyorum.

Vulkan'a geçmek de fayda etmiyor bende. Yarim saatte ya da bir saatte 1-2 defa oyun donuyor sürekli kasadan bilgisayarı kapatıyorum.

Evet bende de fayda etmiyor. Dx12'deki kadar çok olmuyor ama saatte bir iki oluyor dediğin gibi.

Yok mu dostlar bir çaresi, çözümü. Oyundan soğudum gerçekten.

Son düzenleme:
Evet bende de fayda etmiyor. DX12'deki kadar çok olmuyor ama saatte bir iki oluyor dediğin gibi.

Yok mu dostlar bir çaresi, çözümü. Oyundan soğudum gerçekten.

Aynı sorunu yaşayan birçok insan varsa sorunu çözerler. Az önce çöktü. Bir süre girmeyeceğim. Yoksa bilgisayarım bozulacak.

Ben de yorumu yaptığımda yeni çökmüştü, şimdi tekrar gireceğim, bir daha çökünce günü kapatırım artık. Act 2'yi bitiremedim daha, inatla da oynuyoruz

Aynı problem bende de var. Bugün 3. ye oldu. Reset atmam gerekti , bu pcye bir zarar verir mi? Bilsem satın almazdım.

Şöyle bir yöntem buldum oyunu iade ettiğim için deneyemedim ama bir arkadaş söyledi ; "Options-Graphics-Advanced Details-Engine multithreading, kapatırsan fps 30-50 arasına düşer büyük ihtimal. Task managerden poe2'ye ayrılan çekirdeklerden ikisini kapatırsan daha iyi olur." SMT problem yapıyormuş biostan kapatınca düzelenler de varmış.

Düzelirse yazarsınız arkadaşlar oyunu tekrar satın alırım.

Son düzenleme:
30-50 FPS de hic çekilmez hocam bu oyunda. Yerine göre 100-150 FPS oynarken oralara düşmeyi pek göze alamıyorum. Oyunun bu konuda güncelleme alması lazım başka bir çözümü yok gibi. Steam tartışmalar kısmında sorunu yaşayan bayağı bir kişi var çünkü.

Dün gece oynarken güç planından en yüksek işlemci durumunu 100'den 99'a düşürüp denedim bir de ama yine donma oluyor, sadece donma sıklığını biraz daha geciktiriyor gibi.

Katılıyorum, tatil dönemine denk geldiği için güncelleme gelmemiş sanırım veya sorunu saptayamamışlar. Kendi forumunda konu ile alakalı 270 sayfa açılmış. Early Access Bug Reports - Hard crashing PC locks up - Forum - Path of Exile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…