RTX 3060 sistemde performans düştü

SandraHoligan

Hectopat
Daha fazla  
RAM
GEIL 3000MHZ
SSD veya HDD modeli
SAMSUNG 980 PRO 500GB
Ekran kartı
GIGABYTE AOURS ELİTE RTX3060 12GB
Anakart
GIGABYTE Z590 GAMINGX
İşlemci
İ5 11400F
Arkadaşlar selam bundan yaklaşık 10, 11 ay önce RTX hazır sistem aldım, yaklaşık 1 ay öncesine kadar hiçbir sorun yoktu. Fakat şu an durduk yere bütün oyunlarda ki performansı ciddi miktarda düştü. Sistemi aldıktan sonra sadece kasanın içini hard disk takmak için açtım, ama bu sıkıntı hard diski taktıktan çok sonra olmaya başladı, harici olarak sistemde mining yaapılıp yapılmadığını, virüs vs. olup olmadığını 4 farklı uygulamadan kontrol ettim.

1. BitDefender.

2. Windows Defender.

3. malwerebytes.

4.Kaspersky

Bu uygulamaların sadece 1 tanesinde 1 dosya buldu, onu da temizledim. Görev yöneticisinde, process Explorer yazılımında da anormal bir durum yok.

Bütün driverlar, BIOS falan her şey güncel. Ekstra olarak asla driver bulucu yazılım falan kullanmadım.

Ayrıca sistem o kadar normal ki ekran kartı boşta 40-46 derece oyunlarda 55 dereceleri falan görüyor, işlemci de aynı şekil.

Format atmayı düşünüyorum fakat sizin bir öneriniz varsa bekliyorum.

Arkadaşlar selam bundan yaklaşık 10, 11 ay önce RTX hazır sistem aldım, yaklaşık 1 ay öncesine kadar hiçbir sorun yoktu. Fakat şu an durduk yere bütün oyunlarda ki performansı ciddi miktarda düştü. Sistemi aldıktan sonra sadece kasanın içini hard disk takmak için açtım, ama bu sıkıntı hard diski taktıktan çok sonra olmaya başladı, harici olarak sistemde mining yaapılıp yapılmadığını, virüs vs. olup olmadığını 4 farklı uygulamadan kontrol ettim.

1. BitDefender.

2. Windows Defender.

3. malwerebytes.

4.Kaspersky

Bu uygulamaların sadece 1 tanesinde 1 dosya buldu, onu da temizledim. Görev yöneticisinde, process Explorer yazılımında da anormal bir durum yok.

Bütün driverlar, BIOS falan her şey güncel. Ekstra olarak asla driver bulucu yazılım falan kullanmadım.

Ayrıca sistem o kadar normal ki ekran kartı boşta 40-46 derece oyunlarda 55 dereceleri falan görüyor, işlemci de aynı şekil.

Format atmayı düşünüyorum fakat sizin bir öneriniz varsa bekliyorum.

Eğer çözüm sunacak yoksa mecburen format atacağım :/

Son düzenleme:
Hocam bilgisayarınız güncel mi ona bakın. Benim eski bilgisayarımda öylerdi. Performans düşüktü güncelleştirince yükseldi performans. Şu an 2 gün önce yeni bilgisayar aldım mutluyum.<3

Artı -1 Eksi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı