RTX 3060 sisteme 500W PSU yeterli mi?

Sistem açıp oyun oynatır mı?

Arkadaşlar yeterli fazlası ile... Sakin olalım biraz.



Çalışır ve istediğiniz her işi de yaparsınız. Fazlası ile yeterli.



Şunun tam modelini yazarsanız ben bir bakayım yine.
 
Sorun olacağını sanmıyorum. 550W ile 3060 Ti kullanıyorum OC yapılmış bir şekilde. Sıfırdan alınacaksa en az 550 olsun ama.
 
Yani şimdiden değişmenin hiç kimseye zararı olmaz, ekstra para vermekten kurtulursun PSU'ya, çünkü bildiğin gibi bilgisayar parçalarına her ay zam geliyor, yıl başında 600W PSU'yu bile ucuz fiyattan mumla arayacağız.
 

Tamam eli yüzü düzgün bir model en azından. Gelin ikna edici olması açısından tek tek hesaplayalım:

5600G zaten R5 5500. Totalde 70-80W civarı güç tüketecek en fazla.

RTX 3060 için:



En dişli RTX 3060'ın tükettiğin anlık maksimum güç 193W. PSU modeliniz:



Sizi ilgilendiren 12V kanalında topolojisinin getirisi ile pek bir kayıp yok. 492W. PSU yarım yüke anca girecek yani. Zaten PSU elinizde mevcut anladığım kadarı ile.
 
Arkadaş yetiyor diyorsa doğrudur. NVIDIA sitesinde yazılanlar yanlıştır.

Günü kurtarır dediğim gibi. Yerinde olsam almazdım.

Hocam bence 550W alın, çünkü daha yeni bir RTX teknolojisine geçmeye karar verdiğinizde her türlü PSU'yuda değişmeniz gerekecek.

Sorun olacağını sanmıyorum. 550W ile 3060 Ti kullanıyorum OC yapılmış bir şekilde. Sıfırdan alınacaksa en az 550 olsun ama.



Dün sipariş verdim. İptal edip tekrar alırsam zamdan etkileneceğim. Yarın parçalara toplu zam var. Sistem gelmeden İncehesap'ı arayıp PSU yükseltebilir miyim? Olmazsa sistem geldiğinde PSU'yu satıp 650W mı alayim? Cahilim öneriye açığım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…