Çözüldü RTX 3060 sisteme 500W yeter mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Furkan836

Decapat
Daha fazla  
RAM
xpg d30 8x2 16 gb 3200 mhz
İşlemci
İşlemci: ryzen 5 5500
Arkadaşlar merhaba. Bugün yeni bir ekran kartı aldım ancak takıp çalıştırdığımda bir süre sonra (30 saniye -1 dakika) kapandığını gördüm kapanmanın sebebi PSU'nun yetersiz olması mı yoksa ne olabilir? PSU yetersizse PSU önerir misiniz?
Ekran kartı: MSI 3060 Ventus 12 GB OC.
İşlemci: Ryzen 5 5500.
RAM: XPG D30 8x2 16 GB 3200 MHz.
Anakart: MSI'a 320 Pro m
PSU: Power Boost BST-500e (kasayla birlikte geliyor)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@yusuf7878 O değerler bile doğru değil aslında, testi yok bu tür ürünlerin globalde. Bu sorunun asıl nedeni kullanılan kapasitörlerin en alt kalite olması, iç devrede merdiven altı ürünler kullanılması. Bunun için önermiyoruz bu tip ürünleri.

@Furkan836 Sorunun sebebi güç kaynağı, değiştirin.
Hayır hocam az bile kalmaz, +12v kanalı 549W veriyor hayli hayli yeter o sisteme.
Senin kullandığın güç kaynağı 264W verebiliyor, onu bile veremeyebilir o derece kullandığın PSU.
@Furkan836

Neden böyle düşünüyorsun.

Hocam bunun düşünmeyle alakası yok. A-dn modeli, çok ucuz bileşenler kullanıyor; grup regülasyonlu ve MOSFET yerine diyot gibi basit bileşenler tercih edilmiş. Bundan böyle diyorum.

@Furkan836 ayrıca a-dn modeli +12v kanalından 576W veriyor. 600W değil.

MSI MAG A550bn veya Corsair CX650 gray label modelini tercih edin.

Hayır hocam az bile kalmaz, +12v kanalı 549W veriyor hayli hayli yeter o sisteme.
Senin kullandığın güç kaynağı 264W verebiliyor, onu bile veremeyebilir o derece kullandığın PSU.
@Furkan836

Evet doğru söylüyorsunuz en iyisi güzelim karta zarar vermeden değiştirmek

Anladım

Anladım hocam teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…