RTX 3060 sisteme hangi tip soğutucu alınmalı?

NinimuRarei

Hectopat
Yer
Tokyo, Japan
RAM
32GB 3001 mhz
Ekran kartı
RTX 3060
Anakart
Prime z390-p
İşlemci
i7 9700
Arkadaşlar oyun oynarken 81 derece oluyor ekran kartım, işlemcim de 87 fakat Ghost of Tsushima oynarken oyundan atıyor, çok ısınıyor diye, bu yüzden soğutucu almam gerekiyor sanırım. Fan mı almam lazım sıvı soğutma mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şuan kullandığın soğutucu nedir? Kule tipi sağlam bir soğutucu iş görür ancak bütceni de belirtmen gerek.

Değerler yüzünden oyundan atacağını düşünmüyorum, sıcaklıklar yüzünden olsaydı direk PC kapanırdı. Sıcaklıklar çok da iç açıcı değil, 9700 için kule tipi yeterli olur, ekran kartı içinde bakım zamanı gelmiş.

Bütçenizi söylerseniz yardımcı olabiliriz.

İşlemcin güzel ve güçlü bir işlemci 360mm sıvı soğutma takmanı öneririm
Bütçe çıkaramaz isen 240mm de işini rahat görecektir (işlemci için).

Ekran kartının garantisi bittiyse termal bakım yapmanı öneririm.

Kasan nedir? Yetersiz fan varsa fan alabilirsiniz, bir de 9700'e soğutma iyi olur.

Kasam bu Zoko Melody 4x12 CM Rainbow Fanlı Temperli Cam Mesh Panel Gaming Bilgisayar Kasası Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe fanım önde 3 tane 1 tane de içerisinde fan var sıvı soğutucuda var i7 9700 için fakat hangi marka olduğunu bilmiyorum isterseniz içini çekip atabilirim kasanın gereği varsa.

Babamın arkadaşına sordurtmuştum bu meseleyi fakat gerek yok demişlerdi ekran kartını 2023 Nisanda almıştım diye hatırlıyorum ondan beridir yapmadım termal macunu.

Üzerinden 1sene geçmiş o değerler normal eğer termal bakım garanti kapsamında ise servise yollamanı öneririm (tabii her servis bu işi iyi yapamıyor göndermeden önce servis hakkında konu açıp bilgi alabilirsin)
Kasanının içinin çekip atabilirsen yorumlayabilirim.

Kasaya temizlik yapacağım bu arada ondan şüpheniz olmasın

Garanti kapsamında değil o yüzden kendim yapmam gerekecek termal bakımı.

Sıvı soğutmanız varmış, 240mm veya 120Mm'de olsa iş görmesi gerek. Macun kurumuş olabilir. İçeri alan 3 fan, dışarı atan 1 fan varsa iyi zaten, kasa da mesh.

Bu kasaya soğuması için fan mı almam gerekiyor yoksa sıvı soğutmamı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…