RTX 3060 sisteme hangi tip soğutucu alınmalı?

Yan kapağını açın (cam kısmı) öyle yük altına sokup test eder misin sadece termal bakım ile halledebiliriz gibi duruyor.

Ek: Sıvı sogutmanın ustune 2adet fan yerleştirebilirsin.

Yan kapağını açın (cam kısmı) öyle yük altına sokup test eder misin sadece termal bakım ile halledebiliriz gibi duruyor.

Ek: Sıvı sogutmanın ustune 2adet fan yerleştirebilirsin.

Dün akşam girdiğimde 81-82 derecelerde dolaşıyordu şimdi en fazla 77 derece oluyor camı söktüğüm için olabilir mi çünkü başka hiçbir şey yapmadım.

Dün akşam girdiğimde 81-82 derecelerde dolaşıyordu şimdi en fazla 77 derece oluyor.

Yani kullanım süresi ve hava sıcaklığının doğrudan ilgisi var normal farklar oluşması.

Peki siz ne önerirsiniz şimdi eğer camı tekrar takarsam 81 derece olacak ne yapmam gerek fan mı takayım yoksa termal bakım yapsam yeter mi?

Termal bakım yapıp yazın yan kapak açık kullanın derim ısınıp reball durumuna düşeceğine tozlansın.

MSI Afterburner'dan ayarlarsam aynı şey oluyor mu?
Ben hep oradan yapıyordum çünkü.

O sadece ekran kartı fanı ile alakalı onu da %100'e çekebilirsin ciddi sıcaklıklara çıkınca.
Eğer anakartın MSI ise Dragon Center indirip fan hızlarını oradan ayarlayabilirsin.
Veya BIOS'tan.

ASUS modelide Prime Z390-P

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…