Bilgisayarımda PES ve FM oynarken ani FPS düşüşleri oluyor 165'ten 13'e. RTX 3060 ekran kartım. Teknik servise gönderdim bir şeyi yok dediler. Ekranda takılma var gibi. Nasıl test edip bilgisayarda sorunun olmadığından emin olurum?
Mesela GPU'da belli bir sıcaklıktan sonra frekans düşüyorsa throttle stop oluyordur, ekran kartı marka model yazmamışsın büyük ihtimalle ısınma sorunu olan bir model. 83 dereceye geldiğinde kendini durduruyordur.
Mesela GPU'da belli bir sıcaklıktan sonra frekans düşüyorsa throttle stop oluyordur, ekran kartı marka model yazmamışsın büyük ihtimalle ısınma sorunu olan bir model. 83 dereceye geldiğinde kendini durduruyordur.
Bilgisayarımda pes ve FM oynarken ani FPS düşüşleri oluyor 165'ten 13'e. RTX 3060 ekran kartım. Teknik servise gönderdim bir şeyi yok dediler. Ekranda takılma var gibi. Nasıl test edip bilgisayarda sorunun olmadığından emin olurum?
Laptopsa kesin ısınma problemi vardır ama bu ısınma çok abes olmadıkça 90% FPS kaybına yol açmaz. Dediğim testleri yapın en yüksek sıcaklıklara göre söyleriz burada.
Laptopsa kesin ısınma problemi vardır ama bu ısınma çok abes olmadıkça 90% FPS kaybına yol açmaz. Dediğim testleri yapın en yüksek sıcaklıklara göre söyleriz burada.
Aslında teknik servise yolladım alalı daha 1 ay olmasına rağmen 2 gün önce elime ulaştı tüm testleri yapıldı sorunu yok dediler ama benim sorunumu çözmediler