RTX 3060 tabanlı 15.000 TL bilgisayar toplama

Bütçe
15.000 20.000

akhi.emir

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar elimde ekran kartı olarak 3060 var, buna uygun bir sistem önerebilir misiniz? Bütçe kasa için 15-20k arasındadır.

Arkadaşlar elimde ekran kartı olarak 3060 var, buna uygun bir sistem önerebilir misiniz? Bütçe kasa için 15-20k arasındadır.

Sen elindeki kartı takacaksan APU sistem al. Veya işlemci anakart kombinasyonu şeklinde de tek tek parça alarak ilerlenebilir.

Gereksiz olacaktır. AM5 işlemci ve anakart alabiliyorken.

Hazırlıyorum AM5'li şu an.

Kasa:
PSU ve kasa MSI olduğu için güvenebilirsin ben bir üst modelini kullanıyorum.

Anakart:
https://www.sinerji.gen.tr/biostar-...-anakart-p-55139?utm_campaign=akakce&v=1.55.2

İşlemci:

RAM:

M.2:

B650 anakartlı sistem. B650 boş bir modeli değil. 4 RAM slotu ve 2 adet M.2 slotuyla geliyor.

RAM'ler AMD EXPO destekli.

19.644 TL.

Son düzenleme:
Hocam teşekkür ederim birşey daha soracaktım bir üst modeli kullanılabilinir mi?

Çok rahat ekran kartsız orta Hall'i bir AM5 sistem dizebilirsin. Bu sistemde de kullanacağın muhtemel parçalar şu şekilde olur.

B650 chipset anakart: Ortalama fiyatları 3.5-6k arası(5k iyi bir anakart için yeterli olur)
Ryzen 5 7500F: 5K civarına bulunabilir eğer ikinci el alırsın bu 4K civarına düşer ama ben şu anda sıfır fiyat olarak 6K yazacağım buna.
16x2 DDR5 RAM: Şu anda ortalama tek RAM 2K civarında(patriot viper venom gibi). Çift kanal yapacağımız için buna 4K yazıyorum.
SSD: 1TB iyi bir M.2 SSD'yi ortalama 2-3K arasında bulabilirsin. Bunun için 2.5k yazıyorum fakat DRAM olan bir model indirime girerse 3K makul bir fiyat olur.
Kasa ve PSU: Piyasada çok fazla seçenek var önceliğin iyi bir PSU olsun, 650W ve üstü alırsan hem şu an hem gelecek güncellemelerin için yeterli olacaktır. Kasa soğutması iyi olduğu sürece bence MSI vb. markalara fazla para vermeye gerek yok, ben yine bunun için 4K bir bütçe koyuyorum.

Bu şekilde toplam fiyat 22K civarına gelir ki bu gerçekten ortalamanın biraz üstü bir sistem için, bu fiyata 4060 sistem de alınabilir mi evet belki alınabilir ama hazır sistemlerde illaki bir yerden kısıyorlar ya PSU iyi olmuyor, ya SSD, ya anakart... Burada verdiğim fiyatlar orta segmentte kaliteli parçalara denk geliyor bu fiyatı rahat bir şekilde anakart ve kasa gibi parçalardan kısarak 20k altına düşürürsün.

Hocam teşekkür ederim bir şey daha soracaktım bir üst modeli kullanılabilinir mi?

Ancak aradaki fiyat farkını vermene gerek yok. Bu farkı vereceğine işlemciye kule tipi soğutucu alman daha iyi olur. İçin rahat olsun. BIOSTAR'ı duymamış olabilirsin. Ancak bu marka ASUS, MSI gibi markalarla hemen hemen aynı yılda çıktı. Boru değil yani sağlam anakart. 2 RAM kanalı olan modellere boşa para vermene gerek yok.

Son düzenleme:
Hocam kasanın soğutma kondisyonu nasıl hava çıkış yerleri vs

Kasa önden 3 fanla hava alıyor, üst 2 fan ve arka egzoz fanı dışarı hava tahliyesi yapıyor. Zaten kule tipi soğutucu kullanıyorum oradan çıkan havayı da üst fanlar ve arka egzoz fanıyla beraber havayı dışarı atıyor. Ekran kartı çok ısınmıyor, ısınsada aynı şekilde üst ve arka fanlar dışarı atıyor havayı.

hocam şu kule tipi soğutucuyu siz aldınız sanırım linki varsa atabilirmisiniz ayrıca kullanmam gereken birşey var mı acaba? Hani monitör olur klavye fare kulaklık öneriniz olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…