RTX 3060 Ti 1080P'de kaç sene idare eder?

Fanı otoda bırakmamak derken Üstat? Fanı manuel ayarlayıp hemen devreye almak daha mı doğru? Benim ekran kartımda 60 dereceye ulaşmadan fanlar çalışmaya başlamıyor
 
1080p de 10 yıl. Series X de 2080 PS5 de 2070'e yakın GPU var 4K için tasarlandılar oyunların çoğu o kartlara göre optimize edilecek 3060 Ti 1080p de 5-10 yıl arası ama 5 yılı çok rahat devirir tek sıkıntı VRAM önümüzdeki yıllarda 8 GB aşar mı bilinmez.
 
Bendede 3060 Ti var ancak 2K monitör ile kullanıyorum. Monitörün daha uzun süreli yatırım olacağını düşünerek 1440p tercih etmiştim.. 1080p 'nin ileride biteceğini düşünüyorum. İleriki vadede hem ekran kartı hem de monitörü birlikte değiştirmen gerekebilir.
 
2019 dan sonra oyunlar artık eskisi gibi çıkmıyor çoğu AAA oyun serileri en az 6-7 yılda bir cıkmaya başladı 3060ti güçlü bir kart en azından 5-6 sene rahat idare eder diye düşünüyorum sizi
 
Halihazırda 1050ti bile devasa büyüklükte iş yapıyor. Yeni oyunları oynanabilir bir şekilde çalıştırıyor. 3060ti 5-6 yıldan daha fazla idare eder diye düşünüyorum. Hele ki AAA oyunların artık çok seyrek geliştirildiğini düşünürsek.
 
Merhaba. 3060 Ti almak istiyorum bu kart 1080p çözünürlükte kaç sene idare eder? Aklımı karıştıran diğer kart 6700XT acaba 3060 Ti'a göre daha fazla dayanır mı?
6700xt nin vram avantajı var. 4gb vram az değil çünkü 8 gb vrama darboğaz yapan oyunlar var şuan.
 
Eğer RX 6700XT kullanmamış olsaydım sana RX 6700XT önerirdim. Ancak;

İlk önce RX 590 (2sene) sonra 5700XT(1.5yıl) sonra 6800XT ve son olarak 6900XT kullanmış biri olarak söylüyorum.
Artık NVIDIA fanboyum.

Bu arada 6900XT'de büyük bir sorun yaşamadım bakın büyük demiyorum tabi ki sorun yaşadım çünkü özürlü AMD sürücüleri sorunsuz olma ihtimali %0,00001 falandır herhâlde, neye göre yazıyorlar bu sürücüleri, nerde neyini test edip son kullanıcıya sürüyorlar anlamıyorum. Kart aşırı kaslı olmasına rağmen, örneğin "Control" oyununda RTX açınca resmen oynanmayacak seviyelere gelip grafik bozuklukları başlıyordu.
Pc kafasına göre reset atıyordu, açılışta açılmama gibi sorunlar oluyordu, ramlerde mi cpuda mı sorun var diye çok düşündüm.
Şimdi 3070 aldım miss gibi, sorun yok dert yok.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…