RTX 3060 Ti 4 yıl sonra da kullanılabilir mi?

4 yıl sonra mı toplayacaksınız? Yoksa 4 yıl dayanırmı diye soruyorsunuz.
4 yıl sonra toplayacağım.

Evet. 1080p için gayet yeterli olur.
İnşallah öyle olur.

Gelecekteki 4 yıl içinde grafikler çok gelişebilir, bunu bilemeyiz fakat yinede kötü bir kart değil en yüksekte olmasa bile çok iyi şekilde götürür bence.
Ben de öyle düşünüyorum şu anki oyunlardaki performanslarını görünce belki ileride çıkan oyunları orta veya yüksek grafik ayarında oynatır diye düşünüyorum.

1650 Süper e 2 yıl kullanırsın demişlerdi bana.
Hâlâ kullanıyor musun peki?

Evet, oynatır. 1650 ve 5500 gibi kartlar bile daha 1-2 yıl götürür.
O zaman rahatlıkla alabilirim bu ekran kartını.

4 Yıl önce GTX1060 vardı bu zamanlar. Ona kıyasla konuşursak, 3060Ti nin 4 sene sonra bütün oyunları en yüksek ayarlarda 60FPS ile oynatması pek mümkün gözükmüyor.
Ben pek emin olamadım maalesef. Sanırım o gün gelene kadar güncel ekran kartlarını bekleyeceğiz.

Birazcık diğer ekran kartlarını araştıracağım. 70 serisi eğer senin için iyiyse bakmaya değer diye düşünüyorum.

Hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz.

4 yıl önce çıkan, o zaman için 3060ti ile hemen hemen aynı segmentte olan GTX 1060'ın bugün ne derece yeterli olduğuna bakarak kıyaslayabiliriz. Ps6 ve bir sonraki nesil çıkana kadar 3060ti'ın 1080pde üzmeyeceğini düşünüyorum. İlk 2 yıldan sonra yavaş yavaş ultradan higha geçiş olabilir ancak oyun teknolojisinin ps6 çıkana kadar aşırı geliştirileceğini düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Anladım, yorumun için teşekkür ederim. RTX 3090'da Cyberpunk yüksek çözünürlüklerden kaldı diyorlar, ne kadar doğrudur sizce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…