RTX 3060 Ti, 8 GB VRAM ile gelecek vadediyor mu?

Bütçe
12000

mertek0

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayar topluyorum ve ekran kartında aklıma en mantıklı gelen seçenek RTX 3060 Ti oldu fiyat performans açısından fakat artık herkes 8 GB almayın, yetmez diye bağırıyor. Bunun yanında RTX 3060 da 12 GB VRAM ile göz kırpıyor ama RTX 3060 Ti ile aralarında performans farkı açık ve testlerde RTX 3060 Ti, RTX 3070'e daha yakın gibi.

En mantıklı seçenek hangisi olur? RTX 3060 alırsam 12 GB'yi efektif bir şekilde iyi FPS değerleriyle kullanabilir miyim? RTX 3060 Ti daha mantıklıysa RTX 3070 Ti ile arasındaki fiyat farkına değer mi?

(Bütçem RTX 3070 Ti'ye yetmiyor, 12.000 TL altı bir şey arıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Giriş ve orta seviyede Nvidia dan uzak dur, 4060ti fiyaskosu hazır yeni yaşanmışken. Sadece oyun için alacaksın tavsiyem AMD ye yönelin olur.

3060ti çok iyi bir ekran kartı. tam olarak FHD'de akacak fiyat/performans kartı. 2k gönül rahatlığı ile çıkamazsın. FHD'de 5000 serisi gelene kadar idare eder. 8gb FHD için idare eder. Kötü optimize oyunlarda hafif kısman gerekebilir. Kötü optimize oyunlarda 3090-4080 bile sorun çıkarabiliyor zaten. Bütçen yetiyorsa yapıştır geç. Amd kartlar genelde daha ucuza daha fazla performans verebiliyor. Amd konusunda tecrübem yok.

Merhaba, bilgisayar topluyorum ve ekran kartında aklıma en mantıklı gelen seçenek RTX 3060 Ti oldu fiyat performans açısından fakat artık herkes 8 GB almayın, yetmez diye bağırıyor. Bunun yanında RTX 3060 da 12 GB VRAM ile göz kırpıyor ama RTX 3060 Ti ile aralarında performans farkı açık ve testlerde RTX 3060 Ti, RTX 3070'e daha yakın gibi.

En mantıklı seçenek hangisi olur? RTX 3060 alırsam 12 GB'yi efektif bir şekilde iyi FPS değerleriyle kullanabilir miyim? RTX 3060 Ti daha mantıklıysa RTX 3070 Ti ile arasındaki fiyat farkına değer mi?

(Bütçem RTX 3070 Ti'ye yetmiyor, 12.000 TL altı bir şey arıyorum.

Halihazırda 3060 Ti ekran kartı kullanıyorum memnunum fakat bazı oyunlarda en yüksek ayarlarda oynamak istediğin zaman VRAM'in yetersiz kaldığı oluyor hem fiyat olarak hem de VRAM'den dolayı AMD'ye bakmanı tavsiye ederim.

RX 6700 XT daha iyi bir seçim olur o bütçeye.

Giriş ve orta seviyede NVIDIA'dan uzak dur, 4060 Ti fiyaskosu hazır yeni yaşanmışken. Sadece oyun için alacaksın tavsiyem AMD'ye yönelin olur.

NVIDIA'nın programlarını kullanıyorum ve DLSS önemli, AMD benim için alışılmadık bir seçim çekiniyorum biraz çünkü hiç deneyimim yok.

1080p de iş görür yine. 2K da Ultra gibi bir hedefiniz yoksa highda yine 3 4 sene götürür.

Öyle bir hedefim yok, 3060'daki VRAM için 3060 Ti'nin performansından vazgeçmek olumlu bir fark yaratacak gibi gelmiyor zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı