RTX 3060 Ti anormal değerler

Scheibe1912

Hectopat
2.el aldım, elime bugün ulaştı. FurMark testinde fan hemen %100'e çıkıyor, GPU Power 100'den 10 saniye içinde %80'e iniyor. Büyük ihtimal mining kart. Bakımla düzelebilecek bir şey mi bu? Fan direk %100 çıkması, GPU Power %80 Core clock 915'te FurMark'da.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-08-03 at 12.25.13.jpeg
    223,6 KB · Görüntüleme: 57
Test sonuçlarını görmeden mi aldınız kartı? Fan 100% çıkıyor sonra hep orada mı? Oyunlarda test edin biraz da.

Mantıklı düşünürsek fanı %100e çıkarmış yani kart ısınıyor o yüzden kendini kısıtlıyor bana kalırsa termal bakım istiyor.

Mantıklı düşünürsek fanı %100e çıkarmış yani kart ısınıyor o yüzden kendini kısıtlıyor bana kalırsa termal bakım istiyor.

Hemen bu kadar fazla ısınamaz. 80C okuyorum, yüksek ama hava sıcaklıkları ve kasa filan dersek o kadar da değil.

Hemen bu kadar fazla ısınamaz. 80C okuyorum, yüksek ama hava sıcaklıkları ve kasa filan dersek o kadar da değil.

GPU'dan termal macunu silip üzerine fanını oturtun deneyin direk cıkıyor mu cıkmıyor mu anlarsınız yani termal macun kurumuş erimiş bitmiş belki de hiç olmayabilir daha önce açıldıysa.

GPU'dan termal macunu silip üzerine fanını oturtun deneyin direk cıkıyor mu cıkmıyor mu anlarsınız yani termal macun kurumuş erimiş bitmiş belki de hiç olmayabilir daha önce açıldıysa.
Hiç olmasa ya da bir şekilde dediğiniz gibi olmuşsa alet direk kendini durdurur, ekran gider, sistem çöker. Yani evet dediğiniz olmuş olsa alet hemen fanları açar ama 2. saniyede de olay biter.

Hiç olmasa ya da bir şekilde dediğiniz gibi olmuşsa alet direk kendini durdurur, ekran gider, sistem çöker. Yani evet dediğiniz olmuş olsa alet hemen fanları açar ama 2. saniye de de olay biter.

Haklısın hocamda kacırdıgın nokta var sıcaklık limiti kart sıcaklık limitine ulaşmayıp kapanmıyordur.

Hiç olmasa ya da bir şekilde dediğiniz gibi olmuşsa alet direk kendini durdurur, ekran gider, sistem çöker. Yani evet dediğiniz olmuş olsa alet hemen fanları açar ama 2. saniyede de olay biter.

Kart hiç açılmamış gözüküyor etiket üstünde duruyor macunluk olsa dediğiniz gibi hiç kalmasa kapatmazmı kendini bilgisayar testi başlatıyorum GPU Power %100'den yavaş yavaş 10 saniyede %80'e düşüyor Core clock 915 kendini kıstıyor fan ama direk %100'e çıkıyor şimdi kartı açsam iade etmede sıkıntı yaşayabilirim Param Güvende'yle aldım yandan bakınca ekran kartına termal pedlere tozlar yapışmış ama bu denli etkiler mi bende de 4 yıllık 1660 Ti var böyle bir sorun hiç görmedim.

Haklısın hocamda kacırdıgın nokta var sıcaklık limiti kart sıcaklık limitine ulaşmayıp kapanmıyordur.
Macun o seviyedeyse, sıcaklık limitine ulaşmaması imkansız. 80C diyor ekranda, 80 gayet makul bir sıcaklık.

Şimdi 3060 eski bir kart değil, yani içini açmadıkça macun dediğiniz seviyeye gelmez. Eskimiştir evet ama sorun daha başka da olabilir. BIOS ounanmış olabilir ya da bilgisayarda yapılacak bir iki ayar ile halledebilir.

PSU nedir? Güç yetmiyor olma gibi küçük bir ihtimal var. Ama dediğim gibi oyun testi de yapın.

Cooler Master Elite V3 600 watt 80 derece ama kart kendini direk kısıyor hocam bir de fan %100 yani öyle olmasa gidecek nereye gidicekse​

Kart boşta 60'a çıkıyor sonra yavaş yavaş 50'ye iniyor sıkıntı var gibi bence de bakımlık çok sorun değil gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…