RTX 3060 Ti driver kaynaklı donmalar

Alper S.

Kilopat
İyi günler herkese. Çok basit bir şekilde olayı anlatacağım, RTX 3060 Ti ekran kartımı taktığımdan beri sorunlar yaşıyorum. Oyun oynarken yan ekranda çalışan tüm programların kasmaya başlaması ve yanda bir YouTube videosu açıkken bile videonun FPS düşüşleri yaşaması, donması gibi sorunlar. Geçen günlerde bilgisayara format attım ve sonucu kötü oldu. Faremi hareket ettirmemle beraber ekranımın donması, monitörün açılıp kapanması ve ekran kartımın fanlarının anlık olarak çalışıp tekrar durması gibi bir sorunla karşılaştım. Çözüm olarak birçok şey denedim, muhtemelen donanımsal bir sorun dedim taa ki bu güne kadar.

Bilgisayara tekrar format attım ve o donmalar, ekran kapanmaları yoktu. Sebep; ekran kartının Driver'ını kurduğum anda bu sorunlar başlıyor. Eski sürüm driver kurulumunu bile denedim. Bir şekilde bu Driver'ı kurarsam bilgisayar kullanılamaz hale geliyor. Yani bu donanımsal değil yazılımsal bir sorun olabileceği anlamına geliyor. Varsa bir bilginiz yardımcı olursanız sevinirim, el birliğiyle çözelim şu işi. Donanımsal bir sorunsa yollarım garantiye beklerim artık.
Not: Evet temiz kurulum yapıyorum, diskte herhangi bir driver kalıntısı bırakmıyorum.

Ekran Kartı: MSI RTX3060 Ti Gaming Z Trio

Güç kaynağında bir sıkıntı olabilir mi? Driver'ı kurana kadar ekran kartı rölantide çalışıyor; güç gerektiğinde problem çıkartıyor olabilir.

Güç kaynağında bir sıkıntı olabilir mi? Driver'ı kurana kadar ekran kartı rölantide çalışıyor; güç gerektiğinde problem çıkartıyor olabilir.
Aynısını düşündüm işte. Ancak işlemciyi (r7 3700x) strese sokuyorum bir problem olmuyor. Driverlar olmadığı için de grafik kartı stres testi yapamıyorum haliyle.
PSU test edebileceğim bir şey var mıdır ki? Kaliteli de bir PSU kullanıyorum. Bulunduğum şehirde de gerçekten bilgisayarı olan arkadaşım da olmadığı için gidip test etme şansım da yok.

Aynısını düşündüm işte. Ancak işlemciyi (r7 3700x) strese sokuyorum bir problem olmuyor. Driverlar olmadığı için de grafik kartı stres testi yapamıyorum haliyle.

PSU test edebileceğim bir şey var mıdır ki? Kaliteli de bir PSU kullanıyorum. Bulunduğum şehirde de gerçekten bilgisayarı olan arkadaşım da olmadığı için gidip test etme şansım da yok.
garantiye yollasam 2 ay gelmeyecek ve daha sorun kartta mı PSU'da mı onu da bilmiyorum. Yine de bir bilgisayar bulmaya çalışacağım ki şu parçaları başka kasanın içinde deneyeyim.
Kartı yeni mi aldınız? Belli ki sorunlu bir kart. Garantisi varsa gönderin servise.
Evet kart yeni, sorunlu olma ihtimali yüksek zaten, sadece şuan bu kartı yollasam 2 ay zaten gelmeyecek ve sorun belki kartta değil PSU'da veya başka bir donanımda. Ona bir şekilde emin olmam lazım. Ekran kartı hariç diğer tüm parçalar İtopya garantili, art Amazon. Aynı yerden almış olsam yollarım pc'yi, teste sokarlar gelir 2 ayda.
Kartı yeni mi aldınız? Belli ki sorunlu bir kart. Garantisi varsa gönderin servise.
Driver yokken bi strese sokabilsem pc'yi bir şekilde anlarım da. Bench uygulamaları haliyle kartı görmüyor.

vardı tabii ki, herhangi bir sorun yoktu. Sapphire RX5700XT Nitro+ SE vardı. Piyasanın en iyi 5700xt sınıfı kart.
Sormamın sebebi sistemi sıfırdan topladıysanız belki sorun diğer parçalarda olabilir diye. Siz driver yüklemediğinizde kart sadece minimum güçte çalışabilir. Yük binmediği içinde doanımsal sorun ortaya çıkmaz. Ama driver kurulunca tüm potansiyeli kullanabilirsiniz. Benimde rx570 vardı driver kurmayınca sorunu yoktu. Çip arızası çıktı. Yani sizin sorununuzda büyük ihtimal donanımsal.

3060i baska bir kasaya takarak denemek en iyisi gibi.
Ah bi bulabilsem zaten başka kasa, tüm parçaları deneyeceğim tek tek. Araştırıyorum bu olayı, bir şekilde başka kasada denemem lazım.
Sormamın sebebi sistemi sıfırdan topladıysanız belki sorun diğer parçalarda olabilir diye. Siz driver yüklemediğinizde kart sadece minimum güçte çalışabilir. Yük binmediği içinde doanımsal sorun ortaya çıkmaz. Ama driver kurulunca tüm potansiyeli kullanabilirsiniz. Benimde rx570 vardı driver kurmayınca sorunu yoktu. Çip arızası çıktı. Yani sizin sorununuzda büyük ihtimal donanımsal.
Muhtemel. Şuan PSU kaynaklı mı Ekran Kartı kaynaklı mı onu bir çözsem yollayacağım zaten garantiye, tek sorun beklemek olacak.
Ama bu sorun yavaş yavaş başladı o kısım saçma geliyor bana. Başta arkaplan uygulamaları kasıyordu, sonra formatı bir çaktım hepten gitti. Neyi tetiklemiş olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı