İyi günler herkese. Çok basit bir şekilde olayı anlatacağım, RTX 3060 Ti ekran kartımı taktığımdan beri sorunlar yaşıyorum. Oyun oynarken yan ekranda çalışan tüm programların kasmaya başlaması ve yanda bir YouTube videosu açıkken bile videonun FPS düşüşleri yaşaması, donması gibi sorunlar. Geçen günlerde bilgisayara format attım ve sonucu kötü oldu. Faremi hareket ettirmemle beraber ekranımın donması, monitörün açılıp kapanması ve ekran kartımın fanlarının anlık olarak çalışıp tekrar durması gibi bir sorunla karşılaştım. Çözüm olarak birçok şey denedim, muhtemelen donanımsal bir sorun dedim taa ki bu güne kadar.
Bilgisayara tekrar format attım ve o donmalar, ekran kapanmaları yoktu. Sebep; ekran kartının Driver'ını kurduğum anda bu sorunlar başlıyor. Eski sürüm driver kurulumunu bile denedim. Bir şekilde bu Driver'ı kurarsam bilgisayar kullanılamaz hale geliyor. Yani bu donanımsal değil yazılımsal bir sorun olabileceği anlamına geliyor. Varsa bir bilginiz yardımcı olursanız sevinirim, el birliğiyle çözelim şu işi. Donanımsal bir sorunsa yollarım garantiye beklerim artık.
Not: Evet temiz kurulum yapıyorum, diskte herhangi bir driver kalıntısı bırakmıyorum.
Ekran Kartı: MSI RTX3060 Ti Gaming Z Trio
Bilgisayara tekrar format attım ve o donmalar, ekran kapanmaları yoktu. Sebep; ekran kartının Driver'ını kurduğum anda bu sorunlar başlıyor. Eski sürüm driver kurulumunu bile denedim. Bir şekilde bu Driver'ı kurarsam bilgisayar kullanılamaz hale geliyor. Yani bu donanımsal değil yazılımsal bir sorun olabileceği anlamına geliyor. Varsa bir bilginiz yardımcı olursanız sevinirim, el birliğiyle çözelim şu işi. Donanımsal bir sorunsa yollarım garantiye beklerim artık.
Not: Evet temiz kurulum yapıyorum, diskte herhangi bir driver kalıntısı bırakmıyorum.
Ekran Kartı: MSI RTX3060 Ti Gaming Z Trio