RTX 3060 Ti ekran kartı için 3600X vs 5600 işlemci

nevugremo

Hectopat
Daha fazla  
3060 Ti ekran kartı aldım Gigabyte Eagle OC modeli. Elimde halihazırda 3600X işlemci var, YouTube'da bazı videolara baktım ve darboğaz söz konusu olduğunu gördüm (en azından öyle söyleniyor), 3600X yerine 5600 işlemci almayı düşünüyorum ama performans olarak kafam karıştı çünkü bazı videolarda fark daha azken bazılarında 20 FPS falan fark ediyor o yüzden tam anlamadım. Yapılan testlerde aynı oyunların aynı sahneleri olacak şekilde araştırmaya dikkat ettim özellikle. Bu konuda bilgisi ve tavsiyesi olan var mı? 1080p için kullanacağım.

Örnek olarak şu iki videoyu bırakıyorum;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bende de R5 3600X var ve RTX 3060 ile kullanıyorum, nadir oyunlarda darboğaz yapmıyor ama çoğunlukla %3-5 arasında bir darboğaz var. RTX 3060 Ti ile de yapacağını düşünüyorum.

3060 Ti ekran kartı aldım Gigabyte Eagle OC modeli. Elimde halihazırda 3600X işlemci var, YouTube'da bazı videolara baktım ve darboğaz söz konusu olduğunu gördüm (en azından öyle söyleniyor), 3600X yerine 5600 işlemci almayı düşünüyorum ama performans olarak kafam karıştı çünkü bazı videolarda fark daha azken bazılarında 20 FPS falan fark ediyor o yüzden tam anlamadım. Yapılan testlerde aynı oyunların aynı sahneleri olacak şekilde araştırmaya dikkat ettim özellikle. Bu konuda bilgisi ve tavsiyesi olan var mı? 1080p için kullanacağım.

Pc builds sitesini kullanabilirsin.

3060 Ti ekran kartı aldım Gigabyte eagle OC modeli. Elimde halihazırda 3600X işlemci var, YouTube'da bazı videolara baktım ve darboğaz söz konusu olduğunu gördüm (en azından öyle söyleniyor), 3600X yerine 5600 işlemci almayı düşünüyorum ama performans olarak kafam karıştı çünkü bazı videolarda fark daha azken bazılarında 20 FPS falan fark ediyor o yüzden tam anlamadım. Yapılan testlerde aynı oyunların aynı sahneleri olacak şekilde araştırmaya dikkat ettim özellikle. Bu konuda bilgisi ve tavsiyesi olan var mı? 1080p için kullanacağım.

R5 5600 ile RTX 3090 bile kullanabilirsin. Özellikle fiyatı çok düştü şu sıralar yükseltme açısından çok iyi. Darboğaz yaşamazsın hem.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı